1 2 0 boot etmiştim ama gerisi gelmedi 😅 belki voltaj yükselterek.
Kart ASUS ise buradan yeni AGESA'ya güncelle, sadece ASUS'ta var şu anda.

1761037871968.webp

1 2 0 boot etmiştim ama gerisi gelmedi 😅 belki voltaj yükselterek.
6600 1-2-0 açılamıyor genelde, kışın mümkün. Testte ise direkt patlar. IOD 40-45 aralığında olmalı, testte 50'yi geçtiği an patlar. 1 DPC kart belki kurtarır golden IMC'yi. 6600 1-2-1 bile çok zorken 1-2-0 imkansız. Sadece boot eder ve birkaç bench yapabilirsin belki.

2:1 modun 8400'ü, 1:1 modun 6600'üne denk sayılır, bir de bu var ama bu da boot eder sadece:

1761037980389.webp

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 194450

6600 1-2-0 açılamıyor genelde, kışın mümkün. Testte ise direkt patlar. Iod 40-45 aralığında olmalı, testte 50'yi geçtiği an patlar. 1 DPC kart belki kurtarır golden ımc'yi. 6600 1-2-1 bile çok zorken 1-2-0 imkansız. Sadece boot eder ve birkaç bench yapabilirsin belki.

Benim anakart ASUS TUF B650 m e Wi-Fi. Çok fark eder mi ya ne değişmiş ki? Tüm ayarları sıfırdan girmeye aşırı üşeniyorum.

Eki Görüntüle 194450

6600 1-2-0 açılamıyor genelde, kışın mümkün. Testte ise direkt patlar. Iod 40-45 aralığında olmalı, testte 50'yi geçtiği an patlar. 1 DPC kart belki kurtarır golden ımc'yi. 6600 1-2-1 bile çok zorken 1-2-0 imkansız. Sadece boot eder ve birkaç bench yapabilirsin belki.

2:1 modun 8800'ü, 1:1 modun 6600'üne denk sayılır, bir de bu var ama bu da boot eder sadece:

Eki Görüntüle 194451

Bu neymiş ya.

Benim anakart ASUS TUF B650 m e Wi-Fi. Çok fark eder mi ya ne değişmiş ki? Tüm ayarları sıfırdan girmeye aşırı üşeniyorum.
Older cmo file kullanabiliyorsun ama AGESA değiştiğinden problem oluyor. USB'ye kaydet şu anki ayarları, sonra bu yeni AGESA'da random bir profil oluşturup kaydet, sonrasında yükleyebiliyorsun anladığım kadarıyla, bug var yani. Eski AGESA'lardan ayar aktarmak problem, buga sokuyor, Clear CMOS gerekebilir sonrasında öyle olursa.

1761038162487.webp

Bu neymiş ya.
B650'ye henüz çıkmadı sanırım, onun için beklemen gerekiyor. AGESA'da büyük bir sıçrama yapmışlar ama ne değişti bilmiyorum. Yeni çıkacak APU'lara ön hazırlık.

Older cmo file kullanabiliyorsun ama AGESA değiştiğinden problem oluyor. USB'ye kaydet şu anki ayarları, sonra bu yeni AGESA'da random bir profil oluşturup kaydet, sonrasında yükleyebiliyorsun anladığım kadarıyla, bug var yani. Eski AGESA'lardan ayar aktarmak problem, buga sokuyor, clear CMOS gerekebilir sonrasında öyle olursa.

Eki Görüntüle 194452

B650'ye henüz çıkmadı sanırım, onun için beklemen gerekiyor. AGESA'da büyük bir sıçrama yapmışlar ama ne değişti bilmiyorum. Yeni çıkacak APU'lara ön hazırlık.

Yeni AGESA'yla voltaj yükseltmek zorunda kalır mıyız yoksa daha mı stabil olmak zorunda.

Anakartının sitesinde RAM model koduna kadar var. Ben seçeneklerden 2x16 seçtim. Duruma göre değiştirebilirsin.

Attığın RAM, QVL listesinde bulunuyor G.Skill NR model kodu olan.
QVL olayının AM5'te şu an için önemi yok. BIOS güncelleme sonrasında EXPO açılması lazım problem yaşamamak adına. Rastgele A-Die alabilir 2x16 ya da 1x16'dan 2 tane alabilir, kit olmak zorunda değil. İçindeki çip Hynix olacak sadece.
Yeni AGESA'yla voltaj yükseltmek zorunda kalır mıyız yoksa daha mı stabil olmak zorunda.
Daha stabil olması gerekiyor.

Patriot'lar kit şeklinde değil mesela, Hynix olduğu için 2x16 sorunsuz çalışıyor. Biri Samsung biri Hynix çıksaydı o zaman problem olurdu.

Yani firmanın kit şeklinde test edip onay vermesine ya da QVL'de olmasına gerek yok, içinde Hynix IC olduğu bilinen 16 Gbit alıp 2 tane taktıktan sonra hiç problem yok şu anda.