Batuhan

Başarılı
Makaleler
1
Selam, bu sistem kurulurken RAM'ler o anın şartlarının gerekliliği yüzünden farazi olacak şekilde alınıp, takıldı. RAM konusunda pek bir bilgiye sahip değilim ve nispeten performansa etki edecek bir RAM tavsiyesi yapabilir misiniz? Bütçe sınırı 8.000-9.000 bin lira. 2 slot kullanacağım.

Sistem:
  • RAM: Kingston Beast 32 GB DDR5 5600MT/s CL36 - ‎KF556C36bbek2-32TR
  • Mobo: ASUS TUF Gaming B650-Plus
  • CPU: Ryzen 7 7800X3D.
  • Soğutucu: Thermalright Phantom spirit 120 EVO TL-K12

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 MHz CL30 veya 6400 MHz CL32 bir RAM bakın, RGB isterseniz klev RGB olmasın derseniz Patriot alabilirsiniz.

Teşekkür ederim ama bir noktada daha kafam karışıyor. Aşağıda belirttiği gibi AMD tarafından 5200 mt/s demelerine karşın devamında OC ile daha yüksek hızlara çıkılabilir denmiş. Belirttiğiniz MHz değerline sahip bir RAM almam sorun yaratmaz sanırım? Şu an halihazırda 5600'de çalışıyor ve herhangi bir sorun yaşamadım.

1761031196972.webp

6000 MHz CL30 veya 6400 MHz CL32 bir RAM bakın, RGB isterseniz KLEV RGB olmasın derseniz Patriot alabilirsiniz.
OC için Klevv Cras daha iyi olur. Patriot'un A veya M çıkacağının garantisi yok.

Teşekkür ederim ama bir noktada daha kafam karışıyor. Aşağıda belirttiği gibi AMD tarafından 5200 mt/s demelerine karşın devamında OC ile daha yüksek hızlara çıkılabilir denmiş. Belirttiğiniz MHz değerline sahip bir RAM almam sorun yaratmaz sanırım? Şu an halihazırda 5600'de çalışıyor ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Eki Görüntüle 194436
Ona bakmayın. AMD'nin yaşadığı sorunlardan kaynaklı 5200MHz diyorlar. 6000'e çıkabilirsiniz daha iyi.

Eki Görüntüle 194436

Yaratmaz 6000 MHz ideal.

@LH44, Patriot CL30 ve 6400 CL32 A diye biliyorum.

@LH44, Patriot CL30 ve 6400 CL32 A diye biliyorum.
Kesin değil. Anlamak için HWİNFO tam menüden bakılabilir veya tRFC değerinden anlaşılabilir.
A-Die ise 450'nin altı bir değeri boot eder. M-Die ise boot edemez.

Ayrıca son zamdan sonra albenisi kalmadı Patriot'un.
Kesin A-Die alınabiliyorken M-Die çıkma ihtimali olan bir RAM'i şahsen almazdım.
OC ile çok uğraşılmayacaksa yine alınabilir tabi. Ancak özellikle X3D işlemciler için OC daha iyi sonuçlar veriyor.

@LH44, yani RAM OC ile uğraşan kesim %3 falandır, genelde EXPO açıp kullanacaklar sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Mesela ben RGB RAM almam, RGB olmayınca seçenek azalıyor, orada da Patriot var.

@LH44, yani RAM OC ile uğraşan kesim %3 falandır, genelde EXPO açıp kullanacaklar sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
Sorun çıkarmaz zaten, çıkarsa bile çözülemeyecek bir şey değil.

Bizimki artık işin inceliği. Normal kullanıcı için size katılıyorum; bunlar fazla.

Linkteki RAM nasıldır? Belirttiğiniz 2 marka değil lakin kasada güzel duracağını düşündüm ve duyduğum kadarıyla güzel bir marka. Sizden de direkt link önerilerine açığım. @LH44 @20424