muhammedemreyesilyurt

Başarılı
Selam arkadaşlar,

Yeni kasa topluyorum ve AMD Ryzen 7 7800X3D işlemci aldım. Kasayı topladıktan sonra hiçbir şeyi kurmadan BIOS'tan işlemcinin kendi GPU özelliğini kapatmak mantıklı mı? Bir arkadaşım "Kapatırsan daha sağlıklı olur." demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapat gitsin, yalnız ileride ekran kartına BIOS basacaksan onu aktif etmen gerekebiliyor.

Ekran kartına Custom BIOS atıp OC denemeleri gibi fantastik bir olayın yoksa kapat ki enerji çekmesin boş yere Idle'da bile olsa ısınmaya katkısı oluyor.

Kasayı topladığında ekrandan ilk görüntü alamaz isen dahili gpu'ya bağlı HDMI kablosu ile ilk görüntü alman gerekebilir.

Ekran kartından görüntü alma işini tamamladıktan sonra kapatırsın.

Bir zararı olmaz ama oyun vd. uygulamalarda karşılaştırabileceği hataları engellemiş olursun. Her PC açtığımda unutup sonra da restarta üşendiğimden halen kapatmadım orası ayrı.

Kapat veya kapatma, aman aman büyük bir etkisi yok; sıcaklıklarda çok ufak etkisi var. Kapatıp PBO negatives silikon kaliten iyiyse -25 veya -30 verebilirsin, daha fazla verme ama. Onun dışında memory context restore aç, ERP ready kapat, yeterli. Expoyu da aç, BIOS'u çok kurcalamaya gerek yok.

Değişir, genelde harici ekran kartını bağlayınca kendisini otomatik devre dışı bırakıyor ama devre dışı bırakmadığı durumlar da oluyor. Devre dışı bırakmayınca tabii RAM'den pay alıyor, kendi kendine sürücü kurmaya çalışıyor falan yani sorun çıkarıyor boş yere. O yüzden harici ekran kartınız takılıysa kapatın gitsin hiçbir önemi yok.