Yük testinde 70'i geçmedi hocam ama? Nasıl oluyor anlamadım.

Bende de aynı durum vardı. Boşta 55 derece idi en ufak bir durumda 65'e kadar çıkabiliyordu. LoL gibi basit oyunda 70 derece idi ama yükte 76 derece falandı. Ben çözümü soğutucuyu söküp kendim takarak çözdüm. Benim soğutucuda vidalar tam oturmuyor bu yüzden sıkarken tam sıkılmadan vidalar sıkışıyor bu yüzden sıkılmış hissi veriyordu. Vidaları tam oturtup sıktığımda boşta 45 derece, yükte ise 65 derecelerde takılıyor. Ryzen 7700 kullanıyorum.

Yük altında +90 derece görseydi haklılık payı vardı fakat yük altında 70 civarı takılan işlemci ve soğutucuda problem olamaz.

@aaberatmis manuel fan ayarı yapabilirsiniz. Boştaki sıcaklıklar kafanıza çok takıldıysa.

Yüksek ihtimalle fan ayarı 60 derece civarına kadar oldukça düşük. Bunu biraz arttırabilirsiniz.
güzel bir şekilde bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. keşke ifade bırakmasaydınız. Ben yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.

Zen4/5 işlemcilerin boşta sıcaklığını etkileyen en büyük fakför IOD sıcaklığı, IOD sıcaklığı yükseldikçe işlemcinin genel sıcaklığı yükseliyor. IOD sıcaklığının yüksek olması önemli değil çünkü çekirdeklerin bulunduğu silikondan farklı bir yerde yer alıyor.

1756884042276.webp