Prime95 fazla zorlar. 90 derecelere çıkarsa şaşırmayın.
Ayrıca oyun içinde de test edin. Pirme 95'e yakın bir sonuç çıkarsa muhtemelen macun ile ilgili bir sorun var demektir.
Hazır sistemi hazırlayanlarda insan çoğu kişi hatalı oturtmadan sorun yaşıyor. Sıvı soğutucunun etiketi sökülmemiş şekilde montajlı gelen sistem gördüm :D
Dostlar Cinebench R23 testine soktum tekli ve çoklu çekirdek. 71 dereceyi hiç geçmedi. Ama boşta hala 55 derecede. Galiba sıkıntı yok sadece amputelik var gibi :)

Arka planda çok fazla uygulama yığını varsa 45 derece normal 55 derece normal sayıla bilir ama 60 dereceyi görüyorsa sıkıntı olabilir. sıcaklıkları devamlı kontrol edin derim. Gerekirse yeni bir termal macun sürüp kontrol edin. düzelmez ise sıvı soğutmanızı kontrol edin. Hiç olmadı bir teknik destek almanız faydalı olacaktır.

Arka planda çok fazla uygulama yığını varsa 45 derece normal 55 derece normal sayıla bilir ama 60 dereceyi görüyorsa sıkıntı olabilir. sıcaklıkları devamlı kontrol edin derim. Gerekirse yeni bir termal macun sürüp kontrol edin. düzelmez ise sıvı soğutmanızı kontrol edin. Hiç olmadı bir teknik destek almanız faydalı olacaktır.
Yük testinde 70'i geçmedi hocam ama? Nası oluyor anlamadım.

Yük testinde 70'i geçmedi hocam ama? Nası oluyor anlamadım.
Yük altında +90 derece görseydi haklılık payı vardı fakat yük altında 70 civarı takılan işlemci ve soğutucuda problem olamaz.

@aaberatmis manuel fan ayarı yapabilirsiniz. Boştaki sıcaklıklar kafanıza çok takıldıysa.

Dostlar Cinebench R23 testine soktum tekli ve çoklu çekirdek. 71 dereceyi hiç geçmedi. Ama boşta hala 55 derecede. Galiba sıkıntı yok sadece amputelik var gibi :)
Yüksek ihtimalle fan ayarı 60 derece civarına kadar oldukça düşük. Bunu biraz arttırabilirsiniz.