Evet, eğer olmasaydı çok sıkıntı yaşardım ben de, çünkü Armoury Crate %1 ve %0.1 değerlerimin içine ediyor, onu özellikle test ettim, RAM ayarlarından maksimum verim almak istiyorsam bu yazılımdan kurtulmam şarttı, iyi de oldu.

@Eagles direkt aynı mantıkta burada slider kaydırıyorsun, orada ise 0.1s-1.0s arasında ayarlanıyor, @Marix hoca dediği gibi diğer kısımla aslında bir işimiz yok, ne kadar sürede ivmeleneceği ile işimiz var, o sebepten ne kadar yavaş ivmelenip, ne kadar hızlı yavaşlar ise, en sessiz fan profili o şekilde elde ediliyor.

Yani örnek vermem gerekirse hızlanma süresi 0.1S'den 1.0s, yavaşlama süresi 0.1s kalırsa, hiç ses bile işitmezsin, anlık 2-3 sn zıplasa bile 40-45 derece sabit kalmış hissiyatı veriyor bu ayarlar ile.

Tabii sende şu anda Armoury Crate, BIOS ayarları üzerine override ediyor, BIOS'tan ayarlasan bile, Armoury Crate son sözü söyler, oradan ne ayarladıysan o geçerli olur şu an için. @Eagles

Benim Armoury Crate kullanma sebebim klavyem bile oradan güncelleniyor. Yoksa bende kullanmam, çok rezil bir uygulama. Ama BIOS ile uğraşmak istemeyenler için bu eğri gayet güzel. Hala memnunum, aktif kullanmaya devam.

Benim Armoury Crate kullanma sebebim klavyem bile oradan güncelleniyor. Yoksa bende kullanmam, çok rezil bir uygulama. Ama BIOS ile uğraşmak istemeyenler için bu eğri gayet güzel. Hala memnunum, aktif kullanmaya devam.
Maalesef öyle, kullanmaya mecbur kaldığımız durumlar oluyor, ona yapacak bir şey yok, Ama şu an için BIOS'tan ayarlamana zaten gerek yok, bu yazılımda slider var, orada 0.1s ile 1.0s arasında değerler var fan ayarları kısmında, mantık tamamen aynı, hiçbir değişiklik yok. Şu an BIOS'tan ayarlasan bile zaten masaüstünde geçerli olmaz, Armory Crate'den nasıl ayarladıysan öyle kullanmaya devam edersin.

@20424 tekrar revize ettim hocam. Hatta sıcaklıklarına göre yüzde resimlerini de aldım kontrol edersiniz diye belki.

Eki Görüntüle 184915

Eki Görüntüle 184916

Eki Görüntüle 184917

Eki Görüntüle 184918

Eki Görüntüle 184919
Şu görsellerde Marix hoca ile yaptıklarını özetlemişsin hocam, ben de bunları uygularım eğer absürt bir sıcaklık görürsem. GCC'de CPU ve kasa soğutucuları eşzamanlı ayarlanabiliyor mu bilmiyorum. Muhtemelen oluyordur. Eve gidince bakarım bir. Varsa bende en azından bunun için BIOS'u kullanmam.
Armoury Crate'i hiç sevmem. Asus Rog Strix laptopta gereksiz sıcaklık artışına yol açıyordu. Silip G-Helper indirmiştim çok sade, anlaşılır bir programdı. Watt sınırlaması, güç modları arası geçiş gibi birçok şeyi yapabiliyorsun ve kapladığı alan oldukça azdı. Tabii ki bu laptop için geçerli. Kasada bu kadar ufak hesaplar yapmaya gerek var mı, tartışılır.

Şu görsellerde marix hoca ile yaptıklarını özetlemişsin hocam, ben de bunları uygularım eğer absürt bir sıcaklık görürsem. Gcc'de CPU ve kasa soğutucuları eşzamanlı ayarlanabiliyor mu bilmiyorum. Muhtemelen oluyordur. Eve gidince bakarım bir. Varsa bende en azından bunun için BIOS'u kullanmam.

Armoury Crate'i hiç sevmem. ASUS ROG STRIX laptopta gereksiz sıcaklık artışına yol açıyordu. Silip g-helper indirmiştim çok sade, anlaşılır bir programdı. Watt sınırlaması, güç modları arası geçiş gibi birçok şeyi yapabiliyorsun ve kapladığı alan oldukça azdı. Tabii ki bu laptop için geçerli. Kasada bu kadar ufak hesaplar yapmaya gerek var mı, tartışılır.

Tamamen sana bağlı. Ben sistemde 3 adet ön hava girişi, bir adet egzoz çıkışı ve 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam mesh yapıda. Umarım sana da faydası olur ihtiyaç halinde. Zaten bu konuyu sadece kendim için açmamıştım o zamanlar. İhtiyacı olanların işini de görsün diye aynı zamanda açmıştım. Fan eğrisi kişisel bir şey aslında, lakin bu da gayet güzel iş görüyor. Bende soğutma problemi yoktu, direkt ses problemi vardı. Onun sebebi de zaten 9700X işlemcisiydi. Bu eğrilerle sıcaklık sorunu da yaşamıyorum.

Son düzenleme:
Tamamen sana bağlı. Ben sistemde 3 adet ön hava girişi, bir adet egzoz çıkışı ve 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam mesh yapıda. Umarım sana da faydası olur ihtiyaç halinde. Zaten bu konuyu sadece kendim için açmamıştım o zamanlar. İhtiyacı olanların işini de görsün diye aynı zamanın açmıştım. Fan eğrisi kişisel bir şey aslında, lakin bu da gayet güzel iş görüyor. Bende soğutma problemi yoktu, direkt ses problemi vardı. Onun sebebi de zaten 9700X işlemcisiydi. Bu eğrilerle sıcaklık sorunu da yaşamıyorum.
Her güzelin bir kusuru oluyor hocam. F/P bir şey arıyorsak bu kaçınılmaz oluyor. Hayırlı olsun tekrardan.

@Eagles, ''TDP to 105W'' diye bir ayar benim BIOS'ta çıkmıyor hocam. ''X3D turbo mode'' diye bir şey var ne alaka ise anlamadım. Yani şu anlık defaults ayarlar ile kullanıyorum, muhtemelen 105W aktif değildir. Baktığında Gigabyte B850M Force Wifi6E FA4g güncellemesi yapmıştık @Ayhan Dönmez hocam ile, işte Agesa sürümü diye bunu tercih etmiştik. Şimdi baktığımda FA4 var bu BETA sürümü kaldırılmış listeden. Acaba bir ilişkisi olabilir mi? Bir diğer sorum 105W'a geçiş aman aman bir fark yarattı mı sizde hocam?

Son düzenleme:
@Eagles, ''TDP to 105W'' diye bir ayar benim BIOS'ta çıkmıyor hocam. ''X3D turbo mode'' diye bir şey var ne alaka ise anlamadım. Yani şu anlık defaults ayarlar ile kullanıyorum, muhtemelen 105W aktif değildir. Baktığında Gigabyte B850M Force Wifi6E FA4g güncellemesi yapmıştık @Ayhan Dönmez hocam ile, işte Agesa sürümü diye bunu tercih etmiştik. Şimdi baktığımda FA4 var bu BETA sürümü kaldırılmış listeden. Acaba bir ilişkisi olabilir mi? Bir diğer sorum 105W'a geçiş aman aman bir fark yarattı mı sizde hocam?
CTDP 105w ayarı yok mu, Tweaker kısmını SS atarsan bakalım.

1764593318030.webp

Buna kur @SunseTTime

Akşam yine bakayım fakat Tweaker kısmında göremedim.
TDP diye aratırsan yıne cıkacaktır ilgili yerde, ama PBO kısmından kendın verebilirsin değerleri, 162-120-180 PPT-TDC-EDC girebilirsin 120w TDP için, bu işlemcilerde limit yok çünkü, unlocked. Temp limit zaten 95.