Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fayyer

Becerikli
Her şeyi yeni aldım, ürünler sıfırdır.
  • B850 M Fforce Gigabayte
  • 9700X
  • RTX 5070
  • DDR5 tek kanal 1x16 GB ram CL30
  • M.2 Kioxia 2TB SSD
  • 850 W Gold high power PSU
  • Soğuucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Valorant'ta poligonda 159 FPS'e kadar düşüyor, drop giriyor takılıyor. Chipset driver, BIOS her şeyi güncelledim. GPU'yu bile kapattım BIOS'tan, APU'yu yani, fakat sonuç aynı. Hatta ekran kartı ağırlıklı oyunlarda bile drop yaşıyorum. İlk drop daha hiçbir şey yapmazken, masaüstünde olmuştı; internette driver yüklerken masaüstü dondu. İşlemci mi bozuk, ne yapmalı? Bilen varsa yardımcı olsun. İlk sistem toplayışım değil, jelatin vb. her şeyi söktüm, SSD ve soğutucudakileri de. Nerede yanlış yaptım, işlemcim mi bozuk?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp, tekrar kurup deneyebilir misiniz? Maksimum 10 dakikanızı alır.
Yaptım bir fark yok. Sogutucu islemciye fazla baskı yapmıs olabilir mi ya da SSD ile alakalı? Sogutucuyuda iyice sonuna kadar sıkmadım bileğim zorlanınca kestim sıkmayı ne cok sıkı ne de gevsek sırayla sıktım.

Her şeyi yeni aldım ürünler sıfırdır.
B850 m fforce Gigabyte.
9700X.
RTX 5070.
DDR5 tek kanal 1x16 GB RAM CL30.
M.2 Kioxia 2TB SSD.
850W Gold High Power PSU.
Soğuucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

Valorant'ta poligonda 159 FPS'e kadar düşüyor, drop giriyor takılıyor. Chipset driver, BIOS her şeyi güncelledim. GPU'yu bile kapattım BIOS'tan, APU'yu yani, fakat sonuç aynı. Hatta ekran kartı ağırlıklı oyunlarda bile drop yaşıyorum. İlk drop daha hiçbir şey yapmazken, masaüstünde olmuştı; internette driver yüklerken masaüstü dondu. İşlemci mi bozuk, ne yapmalı? Bilen varsa yardımcı olsun. İlk sistem toplayışım değil, jelatin vb. her şeyi söktüm, SSD ve soğutucudakileri de. Nerede yanlış yaptım, işlemcim mi bozuk?
Tahminimce raminizin MHz ayarlarından olabilir çünkü bu işlemciden daha düşük işlemciler daha yüksek FPS veriyor drop yemiyor yani bir de tek kanal yerine çift kanal RAM yapmanı öneririm daha sağlıklı olacaktır belki de tek kanal olduğu içindir oyun içi işlemci sıcaklığı nedir?

Çözüm