Talha41

Üyecik
Arkadaşlar, 7 ayda 5 defa Windows değiştirdim fakat sorunum hâlâ çözülemedi. Bilgisayarımda kullandığım donanımları size yazayım:

• AMD Ryzen 7 9700X 8 Çekirdekli İşlemci
  • Kingston 16 GB X2 Black EXPO 5600 MHZ CL36 DDR5 RAM
  • MSI GeForce RTX 5070 TI Gaming Trio OC 16 GB GDDR7 256 BIT
  • Kingston 1 TB NV3 NVMe GEN4 Okuma 6000 MB Yazma 4000 MB M.2 SSD
  • MSI PRO B650M-B 6800 MHZ(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart
  • Cooler Master 850W+ Gold PSU
  • Attack Shark X11 Mouse
  • Ajazz AK680 Klavye
Yaşadığım sorunlar: Ani klavye ve mouse kopmaları, oyunda ani FPS dropları, gecikme tarzı oyun problemleri. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Yakuza ne düşünüyor bu gecikme problemleri hakkında?

@Talha41 BIOS güncellediniz mi? Clear CMOS yapıp Default ayarlarda denedeniz mi? Mouse, klavye kablolu ve 1 KHz kullandınız mı?

@SunseTTime tarzı LatencyMon gerekebilir.

@X99 MSI B650 ve Micron modüller sonucu hasıl olabilir, die bilgisi gerekli.

USB 2.0 takıp denesin. 1KHz bıraksın maximum. Benim anakartta USB 2.0 yok bile en kötüsü 3.0 bir sorun yaşamadım. Chipset sürücüsü?-BIOS sürümü?-JEDEC hızlardaki davranışı? Vs. bir sürü kombinasyon lazım denenmesi gereken. Formatla ya da Windows sürümü ile ilgili bir şey değil.

Önce BIOS'u güncelleyin, sonra Windows'u yeniden temiz kurun, bu adımlardan sonra durumu kontrol edin. Şu an Windows dosyalarında bozulma varsa, BIOS güncel değilse, başka sorunlar da yaşanabilir.
Abi inan varya, windowsu daha dün kurdum, oyun oynarken yine önceden aynı olan sorunları yaşadım, bende gelip buraya sorunumu anlattım