Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam ben Google açınca işlemci birden çok ısınıyor sonra geri soğuyor tabii. Bunun sebebi nedir hocam? 9700X işlemcim var.
GIGABYTE:
@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.
MSI:
MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.
ASUS:
@Eagles hoca, ilgili konuyu ve ayarlarını iletebilir ASUS için. Vaktiyle ona @Marix ile önermiştik aynı yöntemi. Başka türlü mümkün olamıyor bu sorunun çözümü. Çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesinden kurtulmanın yolu tam olarak bu.
- Makaleler
- 1
Hocam ben Google açınca işlemci birden çok ısınıyor sonra geri soğuyor tabii. Bunun sebebi nedir hocam? 9700X işlemcim var.
GIGABYTE:
@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.
MSI:
MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.
ASUS:
@Eagles hoca, ilgili konuyu ve ayarlarını iletebilir ASUS için. Vaktiyle ona @Marix ile önermiştik aynı yöntemi. Başka türlü mümkün olamıyor bu sorunun çözümü. Çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesinden kurtulmanın yolu tam olarak bu.
Son düzenleme:
Bu konu da işini görebilir belki. Ayhan'nın söylediklerine ek olarak, ben hala bu şekilde kullanıyorum, memnunum.
Selam dostlar,
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
- Eagles
- crate fan ideal nasıl olmalı
- Forum: Overclock ve Soğutma
demjr
Becerikli
Gigabyte:
Eki Görüntüle 239119
MSI:
Eki Görüntüle 239122
MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1S'ten 1S maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.
ASUS:
Eki Görüntüle 239114
@Eagles hoca, ilgili konuyu ve ayarlarını iletebilir ASUS için. Vaktiyle ona @Marix ile önermiştik aynı yöntemi. Başka türlü mümkün olamıyor bu sorunun çözümü. Çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesinden kurtulmanın yolu tam olarak bu.![]()
Hocam ben Gigabyte Center ile yapmıştım bu ayarı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Haluk Albayrak
Yetkin
Ayhan hocanın dediğinin yanında 93 derecede fanlar maksimum olacak şekilde ayarlayabilirsin grafiği. Çünkü bu işlemci çok rahat 80 dereceleri görüyor boşuna kafan şişmesin. 90 95 derece güvenli sıcaklıklar bu CPU için.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet