Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

demjr

Becerikli
Hocam ben Google açınca işlemci birden çok ısınıyor sonra geri soğuyor tabii. Bunun sebebi nedir hocam? 9700X işlemcim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ben Google açınca işlemci birden çok ısınıyor sonra geri soğuyor tabii. Bunun sebebi nedir hocam? 9700X işlemcim var.

GIGABYTE:

1775497109017.webp

@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.

MSI:

1775497501982.webp

MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.

ASUS:

1775496895834.webp

@Eagles hoca, ilgili konuyu ve ayarlarını iletebilir ASUS için. Vaktiyle ona @Marix ile önermiştik aynı yöntemi. Başka türlü mümkün olamıyor bu sorunun çözümü. Çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesinden kurtulmanın yolu tam olarak bu. :)

GIGABYTE:

1775497109017.webp

@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.

MSI:

1775497501982.webp

MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.

ASUS:

1775496895834.webp

@Eagles hoca, ilgili konuyu ve ayarlarını iletebilir ASUS için. Vaktiyle ona @Marix ile önermiştik aynı yöntemi. Başka türlü mümkün olamıyor bu sorunun çözümü. Çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesinden kurtulmanın yolu tam olarak bu. :)

Son düzenleme:
Çözüm
Bu konu da işini görebilir belki. Ayhan'nın söylediklerine ek olarak, ben hala bu şekilde kullanıyorum, memnunum.

Gigabyte:

Eki Görüntüle 239119

MSI:

Eki Görüntüle 239122

MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1S'ten 1S maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s kalmalı.

ASUS:

Eki Görüntüle 239114

Hocam ben Gigabyte Center ile yapmıştım bu ayarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayhan hocanın dediğinin yanında 93 derecede fanlar maksimum olacak şekilde ayarlayabilirsin grafiği. Çünkü bu işlemci çok rahat 80 dereceleri görüyor boşuna kafan şişmesin. 90 95 derece güvenli sıcaklıklar bu CPU için.