Hocam DC moduna da alsam PWM de alsam RPM değişmiyor asla. Kafasına göre devam ediyor. Konu açtım kimse bir şey de demedi.

Molex mi bu fanlar? DC ise 3 pindir, PWM ise 4 pindir. Ama bu kartta DC kontrolcüsü vardır, Colorful'da yoktu ve hız kontrolü sağlanmıyordu. Burada PWM şeklinde fan modunu seçip Normal moda alabilirsin sonra.

Fan ayarları kısmından PWM moda alın SYS ve CPU_FAN kısımlarını. Sonrasında Normal alın, sonrasında Silent çekersiniz. Sizdeki problem Silent kaynaklı da olabilir.

Yok hocam öyle de denedim. Turbo manuel vs ne varsa yaptım ama yok yani tık yok. Fan Control bile bu nasıl fan diye isyan etmiş olmalı ki program fanı gördüğü halde ayarlamaya bile izin vermedi.

Molex mi bu fanlar? DC ise 3 pindir, PWM ise 4 pindir. Ama bu kartta DC kontrolcüsü vardır, Colorful'da yoktu ve hız kontrolü sağlanmıyordu. Burada PWM şeklinde fan modunu seçip Normal moda alabilirsin sonra.

Evet hocam 3 pinli. PWM ve normal yapsam da dediğim gibi değişmiyor ama.

Yok hocam öyle de denedim. Turbo manuel vs ne varsa yaptım ama yok yani tık yok. Fan Control bile bu nasıl fan diye isyan etmiş olmalı ki program fanı gördüğü halde ayarlamaya bile izin vermedi.

Colorful'da değişmeme sebebi DC kontrolcü yoktu, diye hatırlıyorum bu kartlarda. ASUS'ta denk gelmedim bu soruna, bendeki DC fanları PWM şeklinde hız kontrolü sağlıyorum X870'te.

Colorful'da mesela PWM fan almak zorundasın, DC alırsan kontrol sağlanmıyor.

Fanların bağlantısı nasıl yapıldı, kontrolcüden mi? Kontrolcü SATA'dan mı alıyor gücü mesela? Ya da 6-7 tane fanı tek porta mı taktın? Çok sebebi var aslında bu durumun. İncelemek lazım.

Colorful'da değişmeme sebebi DC kontrolcü yoktu, diye hatırlıyorum bu kartlarda. ASUS'ta denk gelmedim bu soruna, bendeki DC fanları PWM şeklinde hız kontrolü sağlıyorum X870'te.

Fanların bağlantısı nasıl yapıldı, kontrolcüden mi? Kontrolcü SATA'dan mı alıyor gücü mesela? Ya da 6-7 tane fanı tek porta mı taktın? Çok sebebi var aslında bu durumun. İncelemek lazım.

Windows'a doğru uçuş yapıyorum hocam ben. Bu kasa fanlar ile vakit kaybetmeyelim. En fazla kırıp atarım artık. RAM falan ayarlamaya gerek yok gibi bence. Micron zaten.

Fan çoklayıcı ile fanları bağladıysan, 4 pinli olan soket hız kontrolü içindir. Bazılarında yazar hatta etikette. 3'lü çoklayıcıda mesela 1 tanesi 4 pin, diğer 2 tanesi 3 pin bırakılır bazı modellerde. 4 pin olanı boş bırakıp 3 pin olanlara bağlantı yaparsan, hız kontrolü sağlayamazsın. Bu sadece örnek.

Kontrolcü var ve kontrolcü gücü SATA'dan alıyor.

Kontrolcünün hız kontrolü için ilk portuna mı yaptın bağlantıyı? O da önem arz ediyor. Gerçi kasayla beraber geldiyse ona uygun gönderilmiştir, ekstra müdahalede bulunduysan diye belirtmek istedim.

Yok hocam hiç ellemedim.

1776474960226.webp

Korkmalı mıyım hocam? Daha teste bile başlamadım.

Testi başlattığım gibi bilgisayar dondu.

@Ayhan Dönmez, hocam sıcaklık mi yoksa -30 mu pert etti bizi?

Yok hocam hiç ellemedim.

Eki Görüntüle 241643

Korkmalı mıyım hocam? Daha teste bile başlamadım.

Testi başlattığım gibi bilgisayar dondu.

@Ayhan Dönmez, hocam sıcaklık mi yoksa -30 mu pert etti bizi?

-25 verin. Korkacak durum yok. -30 her çip yapamaz.

Şu 95 derece sorunsalı tekrar edecek mi, ona bakacağız. Ama sizin fan kaynaklı da sıkıntı var belli ki. Ayrı bir konu açıp gerekli görselleri yükleyin. Arkadaşlarla bakın o duruma. Kontrolcü kısmını görsel iletin özellikle. Fanlar bağlantı şekli önem arz ediyor.

C-State kapatın bu arada, onu göremedim ayarlarda.