VSOC voltaj burada mı acaba yoksa ben mi göremedim. CPB kapattım diğer ayarları da giriyorum.

IMG_3011.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar kullandıklarınızdan önerdiğiniz veya en beğendiniz modlu ISO nedir? Ben birçoğunu denedim ama kendim modladığımda daha iyi hissediyorum :hehehe:

Bu arada 40-45 1GB RAM Windows 11 bunları yapmakta kolay değil elinize sağlık, uğraştırır.

Ben çok eskiden kendim yapardım, sonrasında birkaç tanıdık vasıtasıyla hazır modifiye sistemler denedim. Yine piyasada TR forumlarda dolaşan ya da Global'deki X Lite vs. de denedim. Bizim TR forumlardaki arkadaşlar bu işte fena değil ama tabii Defender vs. olmadığı için güvenlik açıkları var. Ben sadece Gaming için kullanıyorum o sistemi, yoksa kuracağım OS'ler olmaz. Atlas ya da Riva vs. de denemedim. Dümdüz Pro üzerine yapılan çalışmada 55-60 işlem Windows 11 25H2 mevcut oluyor. Üzerine az daha uğraşırsan 50'ye düşürürsün bunu. Bir yerden sonra ama anlamı yok. 60-65 bandı kafidir. Önemli olan ekstra anakart yazılımı gibi çerçöp kurulmaması ve stok Windows kullanılmaması, diye düşünüyorum. Bence birçok sistem eşit performans verecektir bunlara dikkat ettikten sonra. Çok fazla denedim yani, şu an bir tanesi yine güncellenecek. Onu bekliyorum, kendim yapmayı bıraktım. Bir yerden sonra yoruyor ve katkısı çok sınırlı. 70 işlem yerine 50 olduğunda getirisi çok minimal. %0.1 FPS düzeyinde yani.

Yine burayı da scalar değerini Auto yapıp -30 yapacağım. Güncel olarak -10 değeri giriliymiş. Kaçırdığım ayar var mı acaba diye bakıyorum.

IMG_3012.webp

VSOC voltaj burada mı acaba yoksa ben mi göremedim. CPB kapattım diğer ayarları da giriyorum.

Eki Görüntüle 241635

Evet buradan, EXPO açıp Manuel 1.15 girin. CPB Auto kalsın şu anda, 5.5 GHz göremeyiz yoksa. -30 PBO ayarları girin, iGPU ve C-State kapatın.

Yine burayı da scalar değerini Auto yapıp -30 yapacağım. Güncel olarak -10 değeri giriliymiş. Kaçırdığım ayar var mı acaba diye bakıyorum.

Eki Görüntüle 241636

Bu ikisi Enable kalacak, C-State ve iGPU kapatın. VSOC 1.15 alın. Curve -30 girin, R23 başlatıp değerleri iletin. 95 derece olursa soğutucuyu iade edin. :) Boost Auto ya da Disable kalsın. 5.5 GHz kafi. Çok yakar bu işlemci. Fan devrini BIOS'tan Turbo çekin.

1776473635098.webp

Evet buradan, EXPO açıp Manuel 1.15 girin. CPB Auto kalsın şu anda, 5.5 GHz göremeyiz yoksa. -30 PBO ayarları girin, iGPU ve C-State kapatın.

iGPU zaten kapalı olduğu için gözükmüyor hocam da yaptığım ayarlar bu şekilde. Başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

Bu ikisi Enable kalacak, C-State ve iGPU kapatın. VSOC 1.15 alın. Curve -30 girin, R23 başlatıp değerleri iletin. 95 derece olursa soğutucuyu iade edin. :) Boost Auto'ya da Disable kalsın. 5.5 GHz kafi. Çok yakar bu işlemci. Fan devrini BIOS'tan Turbo çekin.

Eki Görüntüle 241637

Bunları da yapıyorum hocam. Enable yapınca alttaki ayarlar kapanıyordu diye hatırlıyorum ama bakayım.

IMG_3013.webp

Ben çok eskiden kendim yapardım, sonrasında birkaç tanıdık vasıtasıyla hazır modifiye sistemler denedim. Yine piyasada TR forumlarda dolaşan ya da Global'deki X Lite vs. de denedim. Bizim TR forumlardaki arkadaşlar bu işte fena değil ama tabii Defender vs. olmadığı için güvenlik açıkları var. Ben sadece Gaming için kullanıyorum o sistemi, yoksa kuracağım OS'ler olmaz. Atlas ya da Riva vs. de denemedim. Dümdüz Pro üzerine yapılan çalışmada 55-60 işlem Windows 11 25H2 mevcut oluyor. Üzerine az daha uğraşırsan 50'ye düşürürsün bunu. Bir yerden sonra ama anlamı yok. 60-65 bandı kafidir. Önemli olan ekstra anakart yazılımı gibi çerçöp kurulmaması ve stok Windows kullanılmaması, diye düşünüyorum. Bence birçok sistem eşit performans verecektir bunlara dikkat ettikten sonra. Çok fazla denedim yani, şu an bir tanesi yine güncellenecek. Onu bekliyorum, kendim yapmayı bıraktım. Bir yerden sonra yoruyor ve katkısı çok sınırlı. 70 işlem yerine 50 olduğunda getirisi çok minimal. %0.1 FPS düzeyinde yani.

TR'den yapan arkadaşların Windows 10 performance editionlarını denemiştim. Hatta denemedim direkt kullandım uzun süre hem de oyun için. Gayet başarılıydı o dönem tabii bu dediğim kaç yıl öncebilirsiniz o kişiyi. O yapıyordu zaten tek o dönem. AtlasOS, ReviOS, Ghost gibi sistemleride denedim daha sayamadığım çok var. Fakat şunu fark ettim, günün sonunda ben modlu sistem de kullansam ayrıyeten bir virüs programı kullanmıyorum. Sistemim şu an çok temiz Windows 11 Pro boşta 60 70 işlem tabii Defender Update gibi hizmetler açık. Extra Edge kullanıyorum alıştığım için. %0.1 %1 Low değerlerim de oldukça iyi, NVIDIA son driverlarında %1leri öldürse de stabil sürümü kullandığımdan sorun olmuyor.

Dediğiniz anakart yazılımı ASUS ise = :sick:

Anakart yazılımıda çok gereksiz bu arada chipsetleri AMD'den, Driver'ı NVIDIA'dan stabil sürüm seç, Realtek sitesinden Ethernet driver, geri kalanı wupdate zaten yapıyor. Zor değil.

Anlık bu şekilde hocam. Post ayarı vs. yapmam lazım mı? Başka ayarlarda vermiştiniz sanki ama o mesajınızı bulamadım bir türlü.

Fast Boot kapatın, POST Delay Time 1S kalsın. Fast Boot stabilite bozar bu anakartlarda. EXPO1 seçili ise 1.15 VSOC kaynaklı Train'e düşecek anakart. Fanları Turbo moduna alın. @Dagster3532

İşte bu ayarları arıyordum, sağ olun hocam :D. Bir de fanlar neden Turbo mod yapıyoruz ki hocam? Ev havalimanı için biraz uygunsuz bir konumda.

IMG_3014.webp

TR'den yapan arkadaşların Windows 10 performance editionlarını denemiştim. Hatta denemedim direkt kullandım uzun süre hem de oyun için. Gayet başarılıydı o dönem tabii bu dediğim kaç yıl öncebilirsiniz o kişiyi. O yapıyordu zaten tek o dönem. AtlasOS, ReviOS, Ghost gibi sistemleride denedim daha sayamadığım çok var. Fakat şunu fark ettim, günün sonunda ben modlu sistem de kullansam ayrıyeten bir virüs programı kullanmıyorum. Sistemim şu an çok temiz Windows 11 Pro boşta 60 70 işlem tabii Defender Update gibi hizmetler açık. Extra Edge kullanıyorum alıştığım için. %0.1 %1 Low değerlerim de oldukça iyi, NVIDIA son driverlarında %1leri öldürse de stabil sürümü kullandığımdan sorun olmuyor.

OS konusuna dikkat edilmesi lazım, NTLite ile ISO düzenlenecek gerekirse ve sonrasında Winutil, OOSU10, Windows 11 Debloat ile elden geçirirsin 5 dakikada hazır Script'ler ile. Çöp Windows kullanılırsa performans ciddi düşüyor, tavsiye etmiyorum. Defender'daki sıkıntı da EAC oyunlarını Kernel seviyesinde çakıştığı için Olay Günlüğü Kernel Event hatası spamlatıyor. Oyunda aralıklı Drop yiyorsunuz, çözümsüz bu konu. Defender devre dışı bırakmak harici çözümü yok örneğin. Kaspersky kullanırsan böyle bir hata yok, Defender en çöp yazılımdır. Sunduğu güvenlik haricinde oyun düzeyinden bahsediyorum. Yaptığı saçmalıklar saymakla tükenmez.

Anlık bu şekilde hocam. Post ayarı vs. yapmam lazım mı? Başka ayarlarda vermiştiniz sanki ama o mesajınızı bulamadım bir türlü.

İşte bu ayarları arıyordum, sağ olun hocam :D. Bir de fanlar neden Turbo mod yapıyoruz ki hocam? Ev havalimanı için biraz uygunsuz bir konumda.

Eki Görüntüle 241640

Fanlar %30 dönerse tekrardan 95 fırlar, -50 vermek lazım onun için.

Fanı %50-60 sabitleyin en azından, ya da şu an için Turbo kalsın. Fan RPM olayı önemli AM5'te.

Dediğiniz gibi anakart yazılımı özellikle ASUS ise = :sick:

Hocam bir süre sonra şişmiyor mu? Güncelleme yaptıkça mesela silinen bazı şeyler geri geliyor. Mesela Edge. Ve bazı şeyleri silince akıcılık ile o stabilite gidiyor gibi hissettiriyor.