Ryzen 7 9700X'te ani sıcaklık yükselmeleri normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oğuz sasi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 176
  • Etiketler Etiketler
    derece

Bunu her zaman dengeli de kullanırım. Hiç bir ayarını değiştirmiyorum.

PBO'dan mı bahsediyorsunuz hocam?

Hayır fan tepkime süresini ayarlaman gerekli. BIOS'a girdin; Advanced mode - monitör kısmı - Q fan Configuration kısmını bulun. Sıvı soğutmanın fanlarının bağlı olduğu başlık hangisi? CPU_FAN kısmına mı takılı? Bu kısımda fanın zamanlaması ile ilgili time yazan bir yer var, orayı 3.0 ve üzeri yapman lazım, bazı B850M-K sistemlerde orayı 7 saniye falan yaptık.

Sorunun soğutma montajından olmadığını teyit etmesi lazım,

OCCT testine baktıysan, montajda hata olmadığını anlaman gerekli. Hata varsa sıcaklık değeri 60 altına inmez ya da sistem BSoD verir.

Yanlış hatırlamıyorsam radyatör fanlarını CPU_FAN kısmına bağlamıştım. Şimdi res atıp telefondan foto atacağım hocam.

@X99,

CPU_FAN step up kısmını level 3 yap. CPU_FAN step down kısmını da level 4 yap. Diğer ayarların doğru, ASUS otomatik olarak PWM moduna almış, ayarları kaydedip BIOS'tan çıkarsın @oğuz sasi.

OCCT testine baktıysan, montajda hata olmadığını anlaman gerekli. Hata varsa sıcaklık değeri 60 altına inmez ya da sistem BSoD verir.
OCCT testini yeni gördüm, halen dediğim geçerli. Montajda bir sıkıntı olduğunda soğutma her zaman tamamen işlevsiz kalmaz. Biraz bile gevşek olsa ya da macun az/fazla olsa yine de sistem çalışır ama sıcak çalışır ki şuan sıcak çalışıyor.

Soğutucuyu kontrol etmesi de zararına değil yararına olur, en azından emin olmuş olur. Senin dediğinde de bir yanlış yok zaten, kesin montajda hata var demiyorum.

CPU_FAN step up kısmını level 3 yap. CPU_FAN step down kısmını da level 4 yap. Diğer ayarların doğru, ASUS otomatik olarak PWM moduna almış, ayarları kaydedip BIOS'tan çıkarsın @oğuz sasi.
Yaptım hocam şu an. Fanlar hızlanıp yavaşladı şu an eskisinden birazcık daha rpmli çalışıyorlar.

Yaptım hocam şu an. Fanlar hızlanıp yavaşladı şu an eskisinden birazcık daha RPM'li çalışıyorlar.

Çalışsınlar duruma göre level 2 ve 3'e alırsın aynı şekilde. Bir ara o değerlerine bakalım, sistem boşta 45 dereceyi görmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…