Ryzen 7 9700X'te ani sıcaklık yükselmeleri normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oğuz sasi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 241
  • Etiketler Etiketler
    derece
Hangi porta taktıysan onu Full Speed'e alacaksın.
Hmm şöyle bir şey yapmışım. Sistemi gemini ile sohbet ederek yapmıştım ve sıvı soğutucunun kullanın klavuzunda pompa ve radyatör fanları birleştirici ile CPU FAN’a bağlanmasını gerektiği yazıyordu. Yani sıvı soğutucunun hepsi cpu fan’a bağlı. Cha fanlar da kasa fanlarıymış. Pompa fanını dönüştürücüden ayırıp boş olan cha fan 2’e bağlayacağım o zaman doğru mudur?

Evet pompa ve fanları ayır. Anakartında pump soketi varsa oraya yoksa CPU fana tak pompayı.

İfadeler: X99
Evet pompa ve fanları ayır. Anakartında pump soketi varsa oraya yoksa CPU fana tak pompayı.
Nasıl yani tam tersi olması gerekmiyor mu? CPU_FAN kısmında radyatör fanları, CHA_FAN Soketinde de pompa olması daha mantıklı değil mi? CHA_FAN'dan pompayı fullerim. CPU_FAN'da otomatik olarak sıcaklığa göre radyatör fanlarını ayarlar.

Farketmez fanları CHA_FAN soketinede taksan zaten işlemci sıcaklığına göre çalışacak.

Hocam konuya ek olarak kesinlikle Fan Control kullanmanı öneririm. Bazı fanlarını CPU, bazılarını GPUya göre ayarlayıp ikisini de birleştirip hangisi sıcaksa ona göre fan vesaire ayarlatabiliyorsun. Ben kendi haline bıraktığımda çok sesli çalışıyor sistem, bu şekilde ayar yapınca daha iyi oluyor. BIOS üzerinden uğraşmak meşakkatli ve istediğin gibi ayar çekemiyorsun.

Uygulama üzerinden ayarları bulup BIOS'a girmek daha mantıklı tek seferlik bir iş. Ben arkada ekstra uygulama çalışmasını sevmiyorum.

Farketmez fanları CHA_FAN soketinede taksan zaten işlemci sıcaklığına göre çalışacak.
Şimdi dediğim gibi yaptım çünkü benim için daha düzenli oldu. CHA FAN3’e pompayı bağladım. Ama şöyle bir korkum var. Şu an turbo presetinde ayarladım biostan. Ama bunu full speede alınca pompanın içinden sıvı sesi geliyor. Ve bu beni biraz korkuttu. Normal mi? Vıcık vıcık bi ses vardır ya onun gibi.

Uygulama üzerinden ayarları bulup BIOS'a girmek daha mantıklı tek seferlik bir iş. Ben arkada ekstra uygulama çalışmasını sevmiyorum.
BIOS üzerinden bu kadar detaylı ayar yapamıyoruz hocam, anakartın kendi yazılımda bile yok bu kadar. Örnek benim CPU fanı CPU sıcaklığına göre, GPU'nun altındaki kasa fanları GPU sıcaklığına göre, kasanın üst ve egzoz fanları da bu sıcaklıklara göre atanan fan yüzdesinin ortalamasına göre çalışıyor. Idle ve load templeri ile fanın min ve max yüzdelerini giriyorsunuz kendi karar veriyor yazılım yapacağı curve'e.

Normal pompa sabit hızda çalışmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…