Ryzen 7 9800X3D aniden ısınıyor ve RAM frekenası 600 MHz'ye sabitleniyor

Sataandagi

Becerikli
3 ay önce topladığım sistemde düne kadar hiç bir sorun yoktu ama bugün oyun oynarken bir anda kasmaya başladı. Değerlere bakmak için programı açtığımda işlemci kullanımı %20 olmasına rağmen işlemci 105 dereceleri görüyordu. RAM 600 MHz'ye sabitlenmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucunuz nedir?
Macun pump-out yapmış olabilir.

105 derece mi, ben 300w çektirtip 103 anca gördüm, onu nasıl başardın merak ettim.

Soğutucunuz nedir?
Arkadaşı hemen xoc'ci tayfaya alayım.

Pump out yapmış ya da pump failure falan olmuş muhtemelen. 105'te kendini kapatır bir de, kapatmaması ilginç.

7800x3D'de masaüstünde boştayken AIO fanlarını 3 sn tuttuğum anda kapanıyordu 3 saniye dayanmıyor işlemci masaüstünde düşünebiliyor musun AIO fansız.

Soğutucunuz nedir?
Soğutucum deepcool ls720 se macun ise thermal grizzly

Sorunun kaynağını bilmiyorum ya da konu troll değil ne yapacağımı şaşırdım biri yardım edebilir mi.

Soğutucum deepcool ls720 se macun ise thermal grizzly

Sorunun kaynağını bilmiyorum ya da konu troll değil ne yapacağımı şaşırdım biri yardım edebilir mi.
Thermal grizzly'nin pump out yapması düşük ihtimal.

Pompadan ses geliyor mu? Çalıştığına dair.

Thermal grizzly'nin pump out yapması düşük ihtimal.

Pompadan ses geliyor mu? Çalıştığına dair.
pompa çalışıyor çünkü ısıyı bir süre stabil tutuyor sonra biraz zaman geçiyor ve ısı yükseliyor ayrıca bir şey fark ettim ısı yükseldiği zaman cpu fan 1 gözüküyor ama ısı 40 derecelere düşünce bu cpu fan 1 uygulamada gözükmüyor ve ısı tekrar yükseliyor farkedebildigim tek şey bu

burda sistemde göründükten sonra düşüyor ısı

Dosya Ekleri

• IMG_20251101_132651.webp
    7,1 MB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Ya soğutucu problemli ya macunda sıkıntı var ya da montaj hatalı.
%12 kullanımda 86°C normal değil.

@Ayhan Dönmez , @20424 var mıdır başka bir fikriniz?

Pompa arızası ihtimali çok yüksek, blok kısmını söküp hava soğutma takıp test etmek gerekiyor.

Bir şey fark ettim ısı yükseldiği zaman CPU fan 1 gözüküyor ama ısı 40 derecelere düşünce bu CPU fan 1 uygulamada gözükmüyor.

Sadece şu açıklama nedeniyle önce soket bağlantılarını kontrol etmekte fayda var, bu zaten pompanın yok olduğu an çalışmadığını gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…