DracheN

Başarılı
Arkadaşlar, Ryzen 7 9800X3D'yi en ağır yükte bile 80 dereceyi geçmeyecek bir soğutma önerisi yapabilir misiniz? Bütçe sınırsız. Noctua D15, Thermalright Phantom Spirit 120 EVO çok duydum. Benim için kalite, sessizlik önemli.

5800X müzik dinlerken bu şekilde.
1757190237341.webp

Bu güzel ama tek fanlı yerine çift fanlı bakın.
Phantom Spirit 120 EVO nasıl bir seçim olur hocam?
@DracheN Sıvı soğutma istememenizin sebebi nedir? Bu işlemciyi hava soğutucular ağır yükte 80 derece altında tutamaz.
Hocam bir sıvı soğutma aldım şu an pompası bozuk sanırım kullanamıyorum. Soğudum sıvı soğutmadan.
C23 testinde sıcaklık kaç çıkıyor hocam?

Hocam bir sıvı soğutma aldım şu an pompası bozuk sanırım kullanamıyorum. Soğudum sıvı soğutmadan.
Kaliteli bir ürünü, düzgün bir satıcıdan alırsanız sorun yaşamazsınız. Ağır yükte 80 derecenin altında tutamaz bu işlemciyi hava soğutucular. Verdiğiniz paralarla zaten sıvı soğutucu alınabiliyor. Siz bilirsiniz.

Hocam D15 veya Spirit 120 EVO kaçta tutar?

90'ı net görür, Thermalright'ın bilinen soğutucusu Phantom spirit ama en iyisi o değil.

Ayrıca D15 g2'ye o parayı ödemek için büyük hayranlık duymak gerekir, düz Phantom spirit bile D15 ile başa baş performans sergiliyor.

İnsanların günümüz AMD işlemcilerinde sıcaklığa niye bu kadar taktığını anlamıyorum. Ryzen 5000 serisinden sonra AMD işlemciler, 95 derecede dahi günlük kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Her işlemcinin sıcaklığa olan duyarlığı bir değil ki. Psikolojik olarak 80 dereceyi görmek mutlu ediyor olabilir ama 80 dereceyi geçince tehlikeli olduğu anlamına gelmiyor. Soğutucuya servet dökmenin anlamı yok, hele hele twin tower cooler için hiç gerek yok. İlla da twin tower almak istiyorsan, abartı fiyata satılmayan bir model alsan yeterli olur. Sıvı soğutma olarak da 240mm bile yeterli gelir. Çok büyük kasan varsa ve gösteriş istiyorsan 360mm alırsın ama şart değil.