Detaylar
Kim cevapladı?DracheN
Başarılı
Hocam oyunlarda 90 derece görmek moral bozuyor. AC Odyysey'de 90lara rahatlıkla çıkıyor dolaşıyor o sıcaklıklarda Noctua U12A ile.İnsanların günümüz AMD işlemcilerinde sıcaklığa niye bu kadar taktığını anlamıyorum. Ryzen 5000 serisinden sonra AMD işlemciler, 95 derecede dahi günlük kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Her işlemcinin sıcaklığa olan duyarlığı bir değil ki. Psikolojik olarak 80 dereceyi görmek mutlu ediyor olabilir ama 80 dereceyi geçince tehlikeli olduğu anlamına gelmiyor. Soğutucuya servet dökmenin anlamı yok, hele hele twin tower cooler için hiç gerek yok. İlla da twin tower almak istiyorsan, abartı fiyata satılmayan bir model alsan yeterli olur. Sıvı soğutma olarak da 240mm bile yeterli gelir. Çok büyük kasan varsa ve gösteriş istiyorsan 360mm alırsın ama şart değil.
Sıvı soğutma düşünmüyoruz hava soğutma şart öyle mi?
Hocam oyunlarda 90 derece görmek moral bozuyor. AC Odyssey'de 90lara rahatlıkla çıkıyor dolaşıyor o sıcaklıklarda Noctua U12a ile.
Sıvı soğutma şart sana veya bu CPU.
DracheN
Başarılı
İkisinden de öneri alırım hocam. Aklımda Arctic Liquid Freezer 360 PRO modeli vardı sıvı. Önceliğim hava.Sıvı soğutma düşünmüyoruz hava soğutma şart öyle mi?
DracheN
Başarılı
Oha 75 derece nasıl olabiliyor? İnanılmaz iyi 120W çekmiş.
140 watt çekti, stok halde işlemci ayarsız.Oha 75 derece nasıl olabiliyor? İnanılmaz iyi 120W çekmiş.
DracheN
Başarılı
Bu ciddi mi? Vallahi helal olsun. Ben bunda U12A ile 91 dereceyi gördüm 9800X3D -20 curve optimizerlı. Nasıl bu kadar fark ediyor?
Çift kuleli bu o yüzden, yakında kaydırma kiti alıcam 2 3 derece daha düşecek değerlerim.Bu ciddi mi? Vallahi helal olsun. Ben bunda U12A ile 91 dereceyi gördüm 9800X3D -20 curve optimizerlı. Nasıl bu kadar fark ediyor?