"10 yıl kullanayım, soğutucu değiştirmek istemiyorum." dersen hava soğutma yeter ama onun dışında yakın zamanda seni etkileyecek bir farkları olmayacaktır.
Hocam, benim için biraz seste önemli, sıvı soğutma gerçekten çok gürültü çalışıyordu.

Benim fikrimi en baştan beridir biliyorsun, hatta Arctic almadan sana direkt onu önermiştim. Arctic Pro AM5'te sorunlu montaj şekli yüzünden. Bu foruma bilmem kaç tane konu açılıp iade edenler oldu hatta. R23 22K skor alıyordu, düz kule tipi Thermalright taktı. Akabinde 23.500 yükseldi skoru.
Hocam, Enermax almayı düşünüyorum ama hava soğutucuda iyi gibi geldi. Hava soğutmalar hem uzun ömürlüler hemde sıvı soğutmaya nazaran bir tık daha sessiz gibiler ama siz Enermax daha iyi olur hava soğutmadan diyorsanız, direkt alırım. Artic gibi sağlam marka bu kadar kötü performans verdikten sonra sıvı soğutma alasım kalmadı.

Hocam, benim için biraz seste önemli, sıvı soğutma gerçekten çok gürültü çalışıyordu.

Hocam, Enermax almayı düşünüyorum ama hava soğutucuda iyi gibi geldi. Hava soğutmalar hem uzun ömürlüler hemde sıvı soğutmaya nazaran bir tık daha sessiz gibiler ama siz Enermax daha iyi olur hava soğutmadan diyorsanız, direkt alırım. Artic gibi sağlam marka bu kadar kötü performans verdikten sonra sıvı soğutma alasım kalmadı.
Kendin dedin ya pompası arızalıymış diye?

Hocam, OCCT testinde 130W çekip, 95 derecelerde dolaşıyordu, benim aynı işlemci ve soğutucuya sahip olan biri aynı testi yaptı ve aynı değerde vat çekti ama 85 dereceydi.

@ShadowLegion sorun yaşadığı Atmos II bunu verebiliyor. Senle ikimizde de hali hazırda R7 9800X3D var. @demjr Arctic bunu veremiyorsa başarılı değil demektir.

1784897249416.webp

Hocam, şöyle bir değer alsam, asla garamtiye vermezdim.

Sistemi daha kullanmak nasip olmadı gerçektem, 4 ay bekledim ama şimdi bu sorun çıktı ve 1 haftadır sıkıntıdan patladım. Hava soğutucuya kaydım bir tık.

@ShadowLegion verme sebebi sesten rahatsız olmasıydı, bir de ona defektif ürün geldi sanırım. Faulty olmasa o da yakın değerler alırdı. Anakart VRM'ler de önemli tabii burada.