Merhaba 9800X3D işlemciyi PBO ayarlarından +200MHz 10X scalar ve Curve Optimizer ayarını ise -30 değerlerinde çalıştırdım. Yaptığım Cinebench R23 testinde multi Core skoru 23442 çıktı, işlemci test sırasında 89-91 derecelerde gezdi. Sizce sonuçlar nasıl?
Detaylar
Kim cevapladı?Stok değerleri de söyleseydiniz keşke.Merhaba 9800X3D işlemciyi PBO ayarlarından +200MHz 10X scalar ve Curve Optimizer ayarını ise -30 değerlerinde çalıştırdım. Yaptığım Cinebench R23 testinde multi Core skoru 23442 çıktı, işlemci test sırasında 89-91 derecelerde gezdi. Sizce sonuçlar nasıl?
İşlemciyi değiştirirken termal macunu fazla sıkmadım o yüzden sıcaklıkların böyle oldugunu düşünüyorum.
Tekrar eski haline getirip yapacağım testi hocam.
Son düzenleme:
VT3 testi yapmalısın. Çekirdeklerden birinin ya da birkaçının verdiği hata Cinebench'te belli olmaz. Verdiğim adresten yazılımı indir. Dosyaları çıkar ve y-cruncher.exe dosyasının masaüstünde kısayolunu oluştur. Kısayola sağ tık yapıp özellikleri aç ve hedef bölümünde exe uzantısının yanına boşluk bırakıp
pause:1 stress -TL:7200 VT3 komutunu yapıştırıp tamam de. Aşağıya örnek olması için görsel ekledim. Daha sonra kısayolu sağ tık yapıp yönetici izni ile çalıştır. Bu testi yapmadan önce bilgisayarı yeniden başlat ki arka planda hiçbir ek işlem olmasın. Sadece HWiNFO açık kalsın sıcaklıkları kontrol edersin. Test iki saat sürüyor. Yaptığın PBO'nun stabil çalışıp çalışmadığını ancak bu şekilde anlayabilirsin. Eğer son sürüm olan 9547b çalışmazsa 9545b olan sürümü dene.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Merhaba 9800X3D işlemciyi PBO ayarlarından +200MHz 10X scalar ve Curve Optimizer ayarını ise -30 değerlerinde çalıştırdım. Yaptığım Cinebench R23 testinde multi Core skoru 23442 çıktı, işlemci test sırasında 89-91 derecelerde gezdi. Sizce sonuçlar nasıl?
R23 Multicore tek Render alın. Options kısmından Advanced işaretleyin. 10 Minutes kısmı Off olarak kalsın. 5.4 GHz efektif ulaştığında 24500 civarı alıyor bu işlemci tek Render'da. Arka plan boş olsun. Stabilite testi için VT3 uygun, GUI sürümüne bakarsın ekstra. CPU+RAM tıkladıktan sonra VT3 başında tik kalsın sadece, o şekilde testi gerçekleştir. iGPU ve gereksiz kullanmadığın ne varsa BIOS'tan kapat. Bunlara BT/Wi-Fi, SATA, USB4, HD Audio vesaire dahil. SMEE, TSME, IOMMU, SVM Mode/SVM Enable ayarı Disable kalsın.
CPU LLC-Loadline Calibration ayarı Level 7 kalsın, Spread Spectrum kapalı tut. PBO Scaler 6x yeterli, üzerinde genelde efektif düşer ve puan kısar. Global C-State açık ve kapalı olmak üzere dene. PBO ile açık olması öneriliyor, statik OC ile kapalı olması şu anda güncel BIOS'larda.
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not present
- Makaleler
- 1
VT3 tikli olacak. 3600 saniye yeterli kabaca. İdeali 7200 saniyedir. Çıkan sonuçlar arasında varyasyon olmayacak, öteki türlü FCLK hata düzeltmesine girer. PBO ve CO stabil değilse de sabit değer veremez. Oradan anlarsın. WHEA Errors raporlanmadığı için bu tarz programlar ile anlamak mümkün.