Merhaba, setuplarımız birbirine benzer, ben de 9850X3D kullanıyorum. Radyatör için push&pull öneririm, daha sessiz fan profiliyle kullanabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 57
  • 2.webp
    2.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkürler hocam video için.
Merhaba, setuplarımız birbirine benzer, ben de 9850X3D kullanıyorum. Radyatör için push&pull öneririm, daha sessiz fan profiliyle kullanabilirsiniz.
Ben de soğutucudan çıkan fanları kullanmak istedim de uzun vida yok elimde, bağlayamadım fanları. Faydası oluyor mu bariz biçimde? 1-2 derece etkiliyorsa uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.

2-3 derece düşer diye tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra CPU için kullandığın ayarlarda etkiliyor, kullandığın PBO-Co-SoC etkisi var. Bir de akvaryum kasalar bir tık daha sıcaklığı tutuyor Flow kasalara göre.

2-3 derece düşer diye tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra CPU için kullandığın ayarlarda etkiliyor, kullandığın PBO-co-SoC etkisi var. Bir de akvaryum kasalar bir tık daha sıcaklığı tutuyor Flow kasalara göre.

Şu PBO, Co, SoC bunlar ne oluyor hocam? Mesela nereden ayarlanıyor, bakılıyor; bunları bilmiyorum ben.

Seni @Ayhan Dönmez ile tanıştırayım. :D Bu işlerde üstattır, sana uygun Tweak'ler önereceğine hiç şüphem yok. PBO ve CO, işlemcinin daha performanslı ve verimli çalışması için kullanılan OC aracıdır, anakart BIOS'undan ulaşılıyor.

Seni @Ayhan Dönmez ile tanıştırayım. :D Bu işlerde üstattır, sana uygun Tweak'ler önereceğine hiç şüphem yok. PBO ve CO, işlemcinin daha performanslı ve verimli çalışması için kullanılan OC aracıdır, anakart BIOS'undan ulaşılıyor.

Biraz araştırdım, ben de yarın bir kurcalayayım BIOS'u. Etiketlediğiniz abimize de bakacağım, bilgilendirme için teşekkürler hocam.

9000X3D serisi işlemcilerde çok sayıda yanma vakası var.

En az Gigabyte sonra MSI da yanma raporu mevcut bu anakartla sorun yaşamazsınız gibi.

Güzel sistem güzel günlerde kullanın.

9000X3D serisi işlemcilerde çok sayıda yanma vakası var.

En az Gigabyte sonra MSI da yanma raporu mevcut bu anakartla sorun yaşamazsınız gibi.

Güzel sistem güzel günlerde kullanın.
Bunun sebebi, BIOS'ta EXPO profili etkinleştirildiğinde BIOS'un CPU SOC voltajını 1.30V'un üzerine çıkarmasıdır. Eski bir BIOS sürümü kullanıyorsanız ya BIOS'unuzu güncelleyin ya da CPU SOC voltajını manuel olarak 1.20V–1.25V arasında sabitleyin.