BIOS tarafını merak edenler için onu da yazayım; Asus anakartlarda olan Disable Current Limiter ayarını açınca limitleri direkt 1000W ve 1000A seviyelerine çıkarıyor zaten.

Onun haricinde bazı kritik değerler de var tabii, öyle düz bir şekilde bu wattlara boostlamıyor. AI Tweaker menüsü altından voltajın yük altında sarkmasını önlemek için DIGI+ VRM sekmesinden LLC (Load-Line Calibration) ayarını agresif bir seviyeye getirdim. Bunun yanında Scalar değerini 3x yaptım ve ekstradan her çekirdeğe özel curve ayarı çektim. İşlemcinin kararlı bir şekilde bu watt değerlerine çıkmasını sağlayan formüllerden biri de bu oldu.

ASUS anakartlar özelinde bilgim var. AI Tweaker-PBO Enabled aldıktan sonra Disable Current Limiter Enabled çekiyorsun. VRM tarafındaki tüm limitler kalkıyor, thermal throttling 0 yani. PPT, TDC, EDC 1000 Watt ve Amper çekiyor ASUS kartlar neticesinde. Tj. Max. AMD CBS'den 105 derece ayarlanıyor. Sonra ver elini 105. Ondan sonrası problem çıkartabilir.

Auto LLC zaten Level 7 geliyor, ona elleşmeye ASUS'ta lüzum yok. Statik yaparsan da termal limitler kalkar ama işten anlamıyorsan tehlike arz edebilir. 1.4 Volt ve üzeri güvenli değil X3D CCD için statikte. 1.35 sınır kabul edilebilir hatta. PBO'dan biraz farklı diyebilirim. PBO güvenlik mekanizmaları orada devre dışı, frenleyemez.
@Ayhan Dönmez güvenilir en üst TDC EDC limitleri kaç A olmalı? Konu sahibi @UsThinac hiçbir soruyu yanıtlamadı.

@Ayhan Dönmez güvenilir en üst TDC EDC limitleri kaç A olmalı? Konu sahibi @UsThinac hiçbir soruyu yanıtlamadı.

TDP'ye göre AM4 ve AM5 bu şekilde:

1784458414646.webp

Nasıl yaptığını söylemeyeceksen konuyu açmanın ne anlamı var ki? "Bakın! Başardım, beni tebrik edin." (burada biraz abartışım, öyle bir niyetiniz olduğunu düşünmüyorum) mi diyorsun? Yok mikrometre hassasiyetinde ayar yapmış, yok doğru donanım seçmiş. Özet geçmişsin yaptıklarını. Bu konunun bana veya herhangi bir kullanıcıya hiçbir yararı yok.

Bu dediklerimi belki birçoğunuzun hoşuna gitmeyecek ama dediklerimin arkasındayım. Paylaşılmayan bilgi işe yaramaz bilgidir.

Son düzenleme:
Nasıl yaptığını söylemeyeceksen konuyu açmanın ne anlamı var ki? "Bakın! Başardım, beni tebrik edin." mi diyorsun? Yok mikrometre hassasiyetinde ayar yapmış, yok doğru donanım seçmiş. Özet geçmişsin yaptıklarını. Bu konunun bana veya herhangi bir kullanıcıya hiçbir yararı yok.

Bu dediklerimi belki birçoğunuzun hoşuna gitmeyecek ama dediklerimin arkasındayım. Paylaşılmayan bilgi işe yaramaz bilgidir.
Konunun size anlık olarak bir yararı olmaması, paylaşılan verilerin başkalarına fikir vermediği veya değersiz olduğu anlamına gelmez. Bu konu bir 'nasıl yapılır' rehberi değil; doğru donanım kombinasyonu ve ince ayarlarla bu mimarinin sınırlarının nereye varabileceğini gösteren bir sonuç ve potansiyel konusudur.

Konunun size anlık olarak bir yararı olmaması, paylaşılan verilerin başkalarına fikir vermediği veya değersiz olduğu anlamına gelmez. Bu konu bir 'nasıl yapılır' rehberi değil; doğru donanım kombinasyonu ve ince ayarlarla bu mimarinin sınırlarının nereye varabileceğini gösteren bir sonuç ve potansiyel konusudur.

Konu değersiz demedim ama nasıl yapıldığı bilgisi değersiz şu an. Kullandığın soğutucuları bile söylememişsin. Bilimde ne bulduğundan çok nasıl bulduğun önemlidir. Hatta şu an senin söylediklerine inanmam için hiçbir sebep göremiyorum çünkü methodun yok.

Konu değersiz demedim ama nasıl yapıldığı bilgisi değersiz şu an. Kullandığın soğutucuları bile söylememişsin. Bilimde ne bulduğundan çok nasıl bulduğun önemlidir. Hatta şu an senin söylediklerine inanmam için hiçbir sebep göremiyorum çünkü methodun yok.

Bu konudan bağımsız olarak benim aktardığım metod konu sahibi aktardığı gibi V-Ray'de ilk 5 sokuyor globalde. TR'de zaten yanına yaklaşan yok diyebilirim. Şu ilk ikisi LN2 ya da Direct-die, Water chiller kombosu. Oda sıcaklığında mümkün değil.

1784460353174.webp

LN2 statik ilk ikisi ya da cami hocasının kuru buz deneyi gibi bir durum.

Eksiye inmen gerekiyor bir yerden sonra. Nasıl indiğinin çok önemi yok, eksideyken statik ile mümkün.

Nasıl yaptığını söylemeyeceksen konuyu açmanın ne anlamı var ki? "Bakın! Başardım, beni tebrik edin." mi diyorsun? Yok mikrometre hassasiyetinde ayar yapmış, yok doğru donanım seçmiş. Özet geçmişsin yaptıklarını. Bu konunun bana veya herhangi bir kullanıcıya hiçbir yararı yok.

Evet, soruların hiçbirini de yanıtlamadı konu sahibi. O bizi insan yerine koymuyorsa bizde onu insan yerine koymayız olur biter @SHERLOCKED