Sp puanı nasıl bir kaliteye denk geliyor hiç bilmiyorum, siz Curve Optimizer ile all Core negative 15 verip bir deneyin stabil olursa -25'e kadar düşürülebilir.
Silicon Power diye biliyorum SP puanı 9800x3d ler de 112 ile 116 arasında benim ki biraz şanssızlık 113.
-30 denemiştim stabil çalışıyordu ama +200Mhz verdiğim için sıcaklıklar farketmiyor çok fazla ayrıca performans farkı da çok minimal olmuştu.
Bunun sebebi pbo disabled te kullanmamıştım hiç pbo auto daydı anakart otomatik olarak nasıl bir işlem uyguluyor tam olarak bilmiyorum o sebeble.
Hocam bir de bağlam dışı bir sorum olacak. Şuan kullandığım ram 6400mhz cl32 Kingston fury beast Expo profillerinde 6000mhz cl30 da var. Hangisini kullanmam daha iyi %1 fps değerleri verir.
Gskill 1.45v cl26 6000mhz ramleri var onu alırsam eğer %1 fps ler yükselir mi veya microsttuteringler azalır mı azalırsa ne oranda azalır hocam
CL26-CL30-CL32 arasında hissedilir bir fark olacağını hiç zannetyorum en stabil frekans 6000 MHz diye biliyorum, sistem 6400 olarak stabilite sorunu çıkarmıyorsa dokunmaya gerek yok.
Dahili GPU'yu BIOS'tan kapatmanızın RAM'lere ve işlemci sıcaklığına faydası olur.
Yok hocam 6400mhz fclk 2133 de kullanıyorum stabilite de bir sorun gözlemlemedim. Laptopum da mux switchten kapatıyorum dahili grafik işlemcisini ama masaüstün de işe yaramıyor sanıyordum performansa etkisi yok sanıyordum bir etkisi oluyor mu dahili grafiği kapatmak
Selamlar hocam,
Hocam aslında ekstrem bir ayar yapmadım. Bios default ayarında iken sadece Expo aktifken aynı değerleri alıyorum sadece pbo auto olarak geliyor Asus anakartımda kendisi nasıl bir işlem sağlıyor bir bilgim yok. Ama Asus anakartlarda watt değerlerinin agresif olduğunu duydum ondan kaynaklı olabilir mi ?
Şuan işte olduğum için maalesef bios menüsünü atamıyorum.
Selamlar hocam,
Hocam aslında ekstrem bir ayar yapmadım. Bios default ayarında iken sadece Expo aktifken aynı değerleri alıyorum sadece pbo auto olarak geliyor Asus anakartımda kendisi nasıl bir işlem sağlıyor bir bilgim yok. Ama Asus anakartlarda watt değerlerinin agresif olduğunu duydum ondan kaynaklı olabilir mi ?
Şuan işte olduğum için maalesef bios menüsünü atamıyorum.