Bütçe
100.000 TL
Öngördüğüm bütçe 100-110k arasıydı 2019'dan beri hiçbir sistem yükseltmesi yapmadığımdan bu sefer daha uzun yıllar dayanacak bir sistem yapmak istedim. RAM tavsiyesi için teşekkürler onu değiştireceğim. Anakart durumunda Gigabyte B850 Gaming X WI-FI6 LGA1851 DDR5 7600MHz amazon olabilir mi size sorayım.
Ayrıca bazı arkadaşlarım indirimde 7K farkla 5080'e de yükseltebileceğimi söyledi sizce değer bir upgrade olur mu?
Kasa+PSU için de öneriniz varsa duymak isterim

Attığınız linkte isim ve görsel uyuşmazlığı var biraz riskli olur Gaming X 11.5 olarak görünüyor o yüzden o ürün yerine B850-E o fiyat aralığında daha doğru bir tercih olur. Ben 5070 Ti ederinin 40k üzeri olduğunu düşünmüyorum 40k üzerinden verilen miktar zararınadır. Kasa+PSU için bu sisteme en güzeli akvaryum kasa olur. Yeni çıkanlardan V100r ya da dynamic mini V2 daha güzel tercihler olur. Fanı ve PSU'su ile birlikte toplamda 12K üstüne çıkabilir bilgin olsun.

5070 Ti Palit markası alıp artan ücreti fana yatırabilirsin. 5070 Ti için 47k biraz abartı :).

Anakart: "Yukarıda paylaştığınız Gigabyte B850M modelini beğendim ama önerilerinizi bekliyorum" (~7000TL)

Anakart konusunda çok abartmanızı tavsiye etmem, 20K'ya alacağınız anakart ile 7 K'ya alacağınız anakartın kullanım kısmında hiçbir farkı olmayacak, aynı FPS'yi alacaksınız, burada seçim yaparken serin çalışan, yeterli faz, M.2 ve USB port sayısı olan en ucuz anakart alınmalı, kalan bütçe daha fazla fayda sağlayacak bileşenlere aktarılmalı.

Son düzenleme: