hunseus

Çalışkan
Merhaba, parçaları yavaş yavaş toplayarak bir sistem oluşturuyorum. Şu an elimde RAM olarak 2 adet Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30, işlemci olarak da Ryzen 7 9800X3D bulunuyor.

Bundan sonra almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde (sırası belirsiz):

Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice
İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 veya Lian Li Galahad II Trinity Performance (Sessiz çalışması önemli, bu iki ürünün sesi konusunda araştırma yapmadım).
Ekran kartı: 55.000-60.000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim.

Geri kalan parçalar için henüz zaman ayıramadım. Belirttiğim ürünler hakkındaki yorumlarınızı ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakarttaki ice kısmını fazlalık olarak kopyalamışım kusura bakmayın beyaz sistem kurma gibi bir isteğim yok, sadece sistem stabil çalışsın benim için yeterli. :)

Diğer parçalarla beraber toplam bütçe atarsanız daha iyi olur. @hunseus

90.000 civarı diyebilirim.

Anakarttaki ice kısmını fazlalık olarak kopyalamışım kusura bakmayın beyaz sistem kurma gibi bir isteğim yok, sadece sistem stabil çalışsın benim için yeterli. :)

90.000 civarı diyebilirim.
Sadece anakart, soğutucu ve ekran kartı için mi?
Yoksa diğer eksik parçalar dahil mi?

Merhaba, parçaları yavaş yavaş toplayarak bir sistem oluşturuyorum. Şu an elimde RAM olarak 2 adet Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30, işlemci olarak da Ryzen 7 9800X3D bulunuyor.

Bundan sonra almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde (sırası belirsiz):

Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7 ıce.
İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 veya Lian Li galahad II Trinity performance (sessiz çalışması önemli, bu iki ürünün sesi konusunda araştırma yapmadım).
Ekran kartı: 55.000-60.000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim.

Geri kalan parçalar için henüz zaman ayıramadım. Belirttiğim ürünler hakkındaki yorumlarınızı ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Bende bu yıl içerisinde topladım sıralamayı şöyle yaptım;

1. kasa, anakart ve PSU bu üçünü beraber alıp en azından bazı parçaların çalışıp çalışmadığını gördüm. (Aralık)

2. CPU, RAM ve soğutucu bu 3'ünü beraber alıp bilgisayara ilk startı verdim ki iGPU olması da bu sayede avantajlı oldu. (Şubat)

3. son olarak ekran kartı aldım. 3-4 aya yayarak aldığım için ayrı aldığım süreçte parçaların çalışıp çalışmadığını bu sayede daha rahat öğrenmiş oldum. (Bu ay, SSD elimde vardı )

Misal RAM ve işlemciyi almışsın ancak bunu deneyecek bir iskelet oluşturmamışsın bu arada da özellikle iade etmen gereken durumlarda parçanın çalışıp çalışmadığı hakkında fikir vermede biraz sorun yaratabilir.

Tabii bu süreçte anakart, kasa ve PSU'nun fiyatları çok artmazken işlemci ve RAM'in fiyatları arttı bu alım sırasında o yönden zararım oldu 😀

Neyse yazmak için yazmıştım hayırlı olsun şimdiden. Ben kazasız belasız startı verdim 2 gündür çalışıyor.

Bende bu yıl içerisinde topladım sıralamayı şöyle yaptım;

1. kasa, anakart ve PSU bu üçünü beraber alıp en azından bazı parçaların çalışıp çalışmadığını gördüm. (aralık)

2. CPU, RAM ve soğutucu bu 3'ünü beraber alıp bilgisayara ilk startı verdim ki iGPU olması da bu sayede avantajlı oldu. (şubat)

3. son olarak ekran kartı aldım. 3-4 aya yayarak aldığım için ayrı aldığım süreçte parçaların çalışıp çalışmadığını bu sayede daha rahat öğrenmiş oldum. (bu ay, SSD elimde vardı )

Misal RAM ve işlemciyi almışsın ancak bunu deneyecek bir iskelet oluşturmamışsın bu arada da özellikle iade etmen gereken durumlarda parçanın çalışıp çalışmadığı hakkında fikir vermede biraz sorun yaratabilir.

Tabii bu süreçte anakart, kasa ve PSU'nun fiyatları çok artmazken işlemci ve RAM'in fiyatları arttı bu alım sırasında o yönden zararım oldu 😀

Neyse yazmak için yazmıştım hayırlı olsun şimdiden. Ben kazasız belasız startı verdim 2 gündür çalışıyor.

Evet haklısınız maalesef ürünleri test edemiyorum ancak iade durumunda en az dert yaşamak için ürünleri Amazon'dan aldım. Eğer diğer ürünleri almam uzun sürerse dediğiniz gibi bir şekilde test etmem lazım uyardığınız için teşekkürler. Size de hayırlı olsun.

Kart olarak ikisinden birini seçebilirsin. Bence aynı gpu için ekstra 5-10 bin TL vermeye gerek yok. Üst modeller biraz indirime girip 55 ve altına inerse bakılabilir. Aksi takdirde ekstra para vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Neyse diğer önerilere geçelim.

İsterseniz soğutucu olarak @SHERLOCKED'un dediği gibi Trinity Performance alabilirsiniz.