Kurosaki 7
Üyecik
Selamlar,
Tekrar tekrar konu açıyorum, rahatsız edici olabilir kusura bakmayın ama bilgim gerçekten çok kısıtlı, bu yüzden sormak zorundayım. Sahibinden "Param Güvende" ile RAM alacağım. CL40 Viper Venom, Kingston Fury Renegade veya Corsair Vengeance var; 5600 MHz RAM'ler 30 bin civarına, CL30-32'ler ise 40 binden başlıyor. Örnek olarak GoodRam, G.Skill Flare X5 ya da G.Skill Trident Z5 6000 MHz. Arada 10 bin lira fiyat farkı var, aradaki farka değer mi?
Ana odağım oyun, arada hobi amaçlı render ve yapay zekada kullanacağım. Lakin bir yorum gördüm; X3D işlemcilerde bu CL muhabbetinin önemi olmuyormuş. Yorum aynen şöyle:
Bunlar doğru mu? Bu doğrultuda CL40 RAM almak benim için daha mı iyi olur?
Sistem Bileşenlerim:
Tekrar tekrar konu açıyorum, rahatsız edici olabilir kusura bakmayın ama bilgim gerçekten çok kısıtlı, bu yüzden sormak zorundayım. Sahibinden "Param Güvende" ile RAM alacağım. CL40 Viper Venom, Kingston Fury Renegade veya Corsair Vengeance var; 5600 MHz RAM'ler 30 bin civarına, CL30-32'ler ise 40 binden başlıyor. Örnek olarak GoodRam, G.Skill Flare X5 ya da G.Skill Trident Z5 6000 MHz. Arada 10 bin lira fiyat farkı var, aradaki farka değer mi?
Ana odağım oyun, arada hobi amaçlı render ve yapay zekada kullanacağım. Lakin bir yorum gördüm; X3D işlemcilerde bu CL muhabbetinin önemi olmuyormuş. Yorum aynen şöyle:
"X3D varyantlarında RAM zamanlamalarının hiçbir önemi yok neredeyse çünkü işlemci 3D V-Cache'i kullanıyor çoğu zaman. RAM frekansının ve zamanlamalarının pek bir önemi yok çünkü işlemci neredeyse her şeyi SRAM olan 3D V-Cache ile yapacak. X3D işlemcileri normal işlemcilerle kıyaslayamazsın. Sana çok fark olur diyen insanların elinde 2. nesil Ryzen vs. gibi işlemciler var"
Bunlar doğru mu? Bu doğrultuda CL40 RAM almak benim için daha mı iyi olur?
Sistem Bileşenlerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
- Ekran Kartı: RTX 5080
- Anakart: B850M Force
Son düzenleyen: Moderatör: