Ryzen 7 9850X3D işlemci oyunlarda %80 ile %00 CPU kullanıyor

buyrun hocam

çok zahmet veriyorum sizler çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    285,6 KB · Görüntüleme: 39
  • wee.webp
    300,3 KB · Görüntüleme: 23
Rami söktüm hocam buyrun

Dosya Ekleri

• IMG_20260515_001624.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20260515_001648.webp
    2 MB · Görüntüleme: 21
Rami söktüm hocam buyrun

Evet, Tomahawk ve M-die. A-die olsa iyiydi, siz şimdi A2-B2 tekrardan monte edin. 1.3.0.0 AGESA geçiş sağlayın attığım sürüme. Kart Manuel ayarlanacak sizde. BT/WF, iGPU kapatılacak. Birkaç timing ve voltaj optimizasyon ayarları gerekebilir.

2024 üretimleri hep M-die niyeyse, 2023 çoğu A-die idi. G.Skill sonradan kakalamaya başladı M-die'ları.

Rami söktüm hocam buyrun

Bu aparat takılıysa sökülmesi lazım:

Bu sürümümü yükleyeyim. Bendeki sürüm bu resimdeki hocam.

Yok bu aparat takılı değil.

Dosya Ekleri

• IMG_20260515_002325.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20260515_002419.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 26
Bu sürümümü yükleyeyim. Bendeki sürüm bu resimdeki hocam.

Evet, son sürüme geçiş sağlayın. Sonrasında ayarları ileteceğim. BIOS'tan tek tek Search edip uygularsınız. Timing ve voltaj kısmı da Overclocking'de olması lazım MSI'de. PBO ayarları da Advanced menüsünde olmalı, 2 farklı yerde var MSI'de.

syn hocam şimdi buraya kadar olan kısımda sıkıntı nerdeymiş sizce.çözülürmü birde.
bu arada bios güncelliyorum

syn hocam şimdi buraya kadar olan kısımda sıkıntı nerdeymiş sizce.çözülürmü birde.
bu arada bios güncelliyorum

Sıkıntı kart, ayarlanması lazım. Düzelmezse diğer ihtimalleri düşünmek lazım. Aşama aşama devam edilecek. BT/WF, iGPU vs. açık sende, bunlar bu kartta sorun mesela. Kesin kapatılması lazım işin yoksa.

iGPU açık bıraktıysan sürücüyü Update otomatik kurmuştur örneğin. DDU ile güvenli modda AMD+NVIDIA sürücülerini kaldırıp NVIDIA'yı sıfırdan kurman lazım. Ethernet kablo çekip gerçekleştir bu işlemi, Driver öncesinde indirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…