Ryzen 7 9850X3D işlemci oyunlarda %80 ile %00 CPU kullanıyor

@TechMad Sendeki BIOS ile alakalı olan sıkıntı CSM ile mi ilgiliydi?

EXPO derken standart da kalsın değil mi

BIOS güncelleme işlemi bittikten sonra BIOS'tan ıntegrated Graphics, BT/Wi-Fi kapatın. Bank Refresh mode normal alın
Bunları yaptım.

Bu ayarların üzerine düz EXPO/XMP açın, Train etsin. Sonrasında sürücü kısmını dediğim şekilde halledip deneyin oyunlarda tekrar.

@stetra Bir de PCI-e Link Speed Gen 5 al X16 portu BIOS'tan. PCI-e Bifurcation ayarı mevcutsa da Gen 5 slotu için bunu X16 olarak belirleyin.

Bu şekilde hepsini yaptım hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_20260515_011130.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20260515_011145.webp
    2 MB · Görüntüleme: 18
Bu şekilde hepsini yaptım hocam.

Memory Try It'den seç olmazsa, Standart çok hoşuma gitmedi. Try It'den 6000 profil seç bir tane * işareti bulunan. Onu Train etsin. @stetra Sonrasında ZenTimings iletirsin.

MSI Installer da kapatman lazım, MSI Center kurulu sende muhtemelen.

Standart ta kalıcak bu şekilde değilmi seçince .

Hocam bir de bunlar disabled duruyor. Enabled yapayımı

Dosya Ekleri

• 1778796908907158522843921400221.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260515_011744.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 24

MSI nasıl bu kadar saçmalayabilmiş AM5 serisinde aklım almıyor. Şu yapılması gerekenleri okuyunca nutkum tutuldu resmen. Bir de onca şeye rağmen çözülmeme şansı var demek? Yazık cidden.

zentimings sonuçları

Dosya Ekleri

• gdfgjfj.webp
    448,2 KB · Görüntüleme: 21
Şu an DDU ile güvenli modu açıp ekran kartını ve chiseti kaldıirıp temiz kurulum yapacağım.

@TechMad Sendeki BIOS ile alakalı olan sıkıntı CSM ile mi ilgiliydi?
DGPU ile alakalıydı hocam. dGPU Only Mod'u aktif etsem bile tekrar BIOS'u açtığımda kapalı oluyor. BIOS çözünürlüğü 4K'dan FHD'ye düştü. Gigabyte'ın hatası gibi duruyor. Şu an F8a'dayım ve F8b çıkmış ama geçmedim. F9'u bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…