Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yitoru

Çalışkan
Yüksek donanımlı yayın açmak ve yazılım alanında kendimi geliştirmek, görsel tasarım ve edit yapmak amacıyla bir sistem topladım fakat sorunlarım bitmek bilmiyor. Uzun araştırmalar sonucunda uyguladığım her çözüm bir başka sorun doğurmaya başladı sonunda çıkmaza girdim ve işte buradayım. Zaman ayırdığınız ve destek olduğunuz için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Donanım parçaları:
  • CPU: AMD Ryzen 9 5900X.
  • Anakart: MSI X570 ace.
  • GPU: MSI RTX 4080 Gaming X Trio.
  • RAM: Corsair 3200MHz 64 GB (16x4) RAM.
  • Soğutma: Arctic Liquid 360mm sıvı soğutma.
  • SSD: Samsung 980 Pro 1TB (2x)
  • HDD: WD 10TB HDD.
  • PSU: Thermaltake GF1 1000W PSU.
  • Webcam: Obsbot tiny 2
  • Mikrofon: HyperX QuadCast S
  • Kulaklık: SteelSeries Arctis Pro Wireless.

Yaşadığım sorunları sıralamak gerekirse;

- Yüksek donanım parçalarına sahip olmama rağmen League of Legends gibi düşük sistem ihtiyacı olan oyunlarda bile FPS olarak sabit 144 dahi göremiyorum.
Valorant vb oyunlarda (PUBG, CS2) ekran kartı sürücümün çöktüğüne dair uyarı vererek bilgisayar donuyor.

***Tüm yazılımları ve sürücüleri yüklememe rağmen herhangi bir sonuca varamadım.
***Bıos ayarlarını yaptım not: BIOS sürümü güncel değili bu kadar sorun yaşamamla bağlantısı var mı emin değilim.

- OBS üzerinden yayın yapmak istediğimde yaptığım araştırmalar sonucunda gösterilen ayarları uyguladım. Yayın ya da kayıt esnasında ekranda herhangi bir takılma olmamasına rağmen kaydedilen ya da yayınlanan görüntünün sürekli olarak takılması akıcı olmaması.
***Birden fazla ayar denememe rağmen yaptığım her ayar sonrasında bir sorun çözülürken yeni bir sorun doğurdu.

- İnternet bağlantısında çeşitli sorunlar yaşıyorum. 150Mbps download 30Mbps upload almama rağmen yayında görüntüde kayıplar yaşıyorum. Superonline internet sağlayıcısı kullanıyorum, arada anlam veremediğim bir şekilde geniş banda erişemezsiniz ağ ayarları - WAN'a gidin şeklinde uyarılar alıyorum.

***Complete ınternet repair kullandım fakat çözüme maalesef ulaşamadım.

-Obsbot tiny 2 üzerinden beauty Mod'u çalıştırmak istediğimde Virtual Kamera'nın etkinleştirilmesi gerektiğini OBS üzerinden obsbot Virtual kamera seçilmesi gerektiğini gördüm. Bu işlemleri yaptığımda bilgisayarım iyi donanım parçalarına sahip olsa da kasarak neredeyse kullanılamayacak duruma geliyor. Oyunda -40/50FPS civarında bir kayıp yaşıyorum.

-OBS üzerinden ses ayarları ve giriş çıkışları ayarlamak istediğimde Türkçe verimli bir kaynak bulamadım. VoiceMeeter üzerinden anlatım yapan birkaç kaynak bulsam da ses kalitesini bozduğunu/düşürdüğünü beyan eden birkaç kullanıcının ardından SteelSeries Sonar kullanmaya devam ettim fakat gerekli ayarlamalar konusunda bilgi sahibi değilim.

Her şey için şimdiden sonsuz teşekkürler, seviliyorsunuz.

Dosya Ekleri

• IMG-20241203-WA0002 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0002 - Kopya.webp
    461,7 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG-20241203-WA0005 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0005 - Kopya.webp
    465,1 KB · Görüntüleme: 98
  • Ekran görüntüsü 2024-12-01 110058 - Kopya.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-01 110058 - Kopya.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG-20241203-WA0001 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0001 - Kopya.webp
    114,9 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG-20241203-WA0003 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0003 - Kopya.webp
    247,4 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG-20241203-WA0004 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0004 - Kopya.webp
    270,3 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar tekrardan merhaba!
Ekran kartı üzerindeki SILENT-GAMING pini SILENT modda kalmış, gaming olarak düzelttim. Ekran kartını komple söküp tekrardan yerleştirdim. Yamulmaması için koyduğum destek parçaları biraz fazla kastırmış galiba. Ayrıca PCIE bağlantı yeri tozlanmış biraz onu da temziledikten sonra herhangi bir sorun kalmadı.
İlginiz için teşekkürler, seviliyorsunuz <3
Nvcleannstall ile mevcut sürücüyü kaldırıp Mayıs-Haziran gibi olan ekran kartı sürücüsünü kur yeniden dene. Montaj ve kurulum kim tarafından yapıldı?

1. RAM MHz'lerinizi yanlış yazmis olabilir misiniz 3200MHz yazmissiniz.
  2. Yerinizde olsam BIOS guncellemesi atardim sisteme.
Anakart uzerinden XMP'yi acip dener misiniz bir de, bu sorunlari yasamaya devam edecek misiniz bakalim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvcleannstall ile mevcut sürücüyü kaldırıp Mayıs-Haziran gibi olan ekran kartı sürücüsünü kur yeniden dene. Montaj ve kurulum kim tarafından yapıldı?
Şu an 552.44 WHQL sürücüsünü yükledim, tekrardan deneme yapacağım.

1. RAM MHz'lerinizi yanlış yazmis olabilir misiniz 3200MHz yazmissiniz.
  2. Yerinizde olsam BIOS guncellemesi atardim sisteme.
Anakart uzerinden XMP'yi acip dener misiniz bir de, bu sorunlari yasamaya devam edecek misiniz bakalim.

Evet RAM Mhz'leri doğru

XMP ayarını anakart üzerinden değiştirmemiştim fakat BIOS üzerinden XMP1 modunu kullanıyorum şu anda. GameBoost 0 seviyesinde, Anakart üzerinden manuel olarak değişim yapmadım fakat BIOS üzerinden GameBoost seviyesini Software kullanarak artış yaptığımda örneğin LVL11 daha kötü sonuçlar aldım.

Dosya Ekleri

• donanım.webp
    donanım.webp
    648,2 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Şu an 552.44 WHQL sürücüsünü yükledim, tekrardan deneme yapacağım.

Evet RAM Mhz'leri doğru

XMP ayarını anakart üzerinden değiştirmemiştim fakat BIOS üzerinden XMP1 modunu kullanıyorum şu anda. GameBoost 0 seviyesinde, Anakart üzerinden manuel olarak değişim yapmadım fakat BIOS üzerinden GameBoost seviyesini Software kullanarak artış yaptığımda örneğin LVL11 daha kötü sonuçlar aldım.
Hocam israrla BIOS guncelleyin yazdigimizi gormezden geliyorsunuz sebebini sorabilir miyim?

Hocam israrla BIOS guncelleyin yazdigimizi gormezden geliyorsunuz sebebini sorabilir miyim?

Pazar günü arkadaştan ödünç USB bellek aldıktan sonra güncellemeyi tamamlayacağım, bu kadar şey almama rağmen maalesef 1 USB Bellek almadım :(

552.44 WHQL sürücüsünü yükledim, Nvcleannstall ile kurulumunu yaptım.
1080P Ultra League of Legends 500-1000FPS arasında alıyorum
1080P Ultra Valorant 500-600FPS arasında alıyorum

Oyunda belirli bir süre geçirdikten sonra "Ekran Kartı Sürücünüz Çöktü" şeklinde bir hata almıyorum.
Şu anda stabil çalışıyor

OBS üzerinden test yapıcağım birazdan da sonuçları paylaşıyor olucağım.
Şimdiden çok teşekkürler <33

Pazar günü arkadaştan ödünç USB bellek aldıktan sonra güncellemeyi tamamlayacağım, bu kadar şey almama rağmen maalesef 1 USB Bellek almadım :(

552.44 WHQL sürücüsünü yükledim, Nvcleannstall ile kurulumunu yaptım.
1080p Ultra League of Legends 500-1000FPS arasında alıyorum
1080p Ultra Valorant 500-600FPS arasında alıyorum

Oyunda belirli bir süre geçirdikten sonra "Ekran Kartı Sürücünüz Çöktü" şeklinde bir hata almıyorum.
Şu anda stabil çalışıyor

OBS üzerinden test yapacağım birazdan da sonuçları paylaşıyor olucağım.
Şimdiden çok teşekkürler <33

FurMark'ta 5-10 dakika ekran kartı testi yapar mısınız?