Son 2-3 haftadır oyunlarda FPS değerlerim yüksek olmasına rağmen, 5-6 saniye süren ciddi FPS düşüşleri yaşıyorum. Bu durum, neredeyse her oyun oturumunda tekrarlanıyor.
Drop yaşandığı anda görev yöneticisinden baktığımda CPU kullanımı bir anda %10 civarından %40’lara fırlıyor. Bu sırada GPU kullanımında büyük bir değişim olmuyor.
Denediklerim:
İlginç noktalar:
Sistem:
GPU: MSI RTX 4060 Ti Gaming X 8 GB
CPU: AMD Ryzen 9 5950X
RAM: 16 GB
Anakart: ASUS Prime A520M-K
Bu sorunun CPU kullanımındaki ani artıştan mı yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklanabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olabilecek her öneriye açığım. Teşekkür ederim.
Drop yaşandığı anda görev yöneticisinden baktığımda CPU kullanımı bir anda %10 civarından %40’lara fırlıyor. Bu sırada GPU kullanımında büyük bir değişim olmuyor.
Denediklerim:
- DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp yeniden yükledim.
- İşlemciyi güncelledim.
- Bios Güncelledim.
İlginç noktalar:
- NBA 2K25 ve Squad gibi oyunlarda FPS drop sorunu yaşanıyor.
- Ancak GTA V’te hiçbir şekilde FPS düşüşü olmuyor.
- Drop yaşanan oyunlarda grafik ayarlarını en düşüğe çeksem bile fark etmiyor. Zaten sistem bu oyunları ultra ayarlarda da akıcı şekilde çalıştırabiliyordu.
Sistem:
GPU: MSI RTX 4060 Ti Gaming X 8 GB
CPU: AMD Ryzen 9 5950X
RAM: 16 GB
Anakart: ASUS Prime A520M-K
Bu sorunun CPU kullanımındaki ani artıştan mı yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklanabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olabilecek her öneriye açığım. Teşekkür ederim.
Son düzenleme: