gokayaktan
Başarılı
Herkese merhaba, uzun yıllardır forumlardan kopmuşum, kendimi bir anda burada buluverdim. Umarım hep beraber bu sorunu da aşacağız =)
Sistem özellikleri
Hiçbir sebep yokken sistemi açamamaya başladım. Sistem hiçbir şeyi Boot etmiyor. Reset attığımda anakart logosu geldi fakat Windows boot edilmiyor. BIOS'ta diski sorunsuz bir şekilde görebiliyorum. Böyle durumlar için yedekte Windows yüklü bir diskim olur. Onu taktım onu da Boot etmiyor. Format atmayı deneyim dedim ama Windows 11 USB'sini de boot etmiyor. Bu arada tüm bunları başka bilgisayarda denedim hepsinde sorunsuz çalışıyor. Bu yüzden sorunu anakartta arayarak şunları yaptım.
Denediklerim:
1-UEFI ayarlarının kontrolü ve farklı varyasyonlarda deneme
2-Boot ile ilgili ayarların kontrolü ve farklı ayarlarda deneme
3-BIOS / CMOS sıfırlama
4-Daha eski BIOS sürümlerini deneme (yeniden eskiye doğru 5 versiyon denedim)
5-Tek RAM , Çift RAM gibi farklı RAM kombinasyonlarını deneme
6-Win11 yükleyeceğim USB'yi MBR ve GPT arasında değiştirip deneme
7-Linux kurma ve Linux kurulu bir diski takıp çalıştırma
Söylemeyi unuttuğum başka bir şey var mı emin değilim ama neyi atlıyorum anlamadım. Sistemde görünür hiçbir hata yok, BIOS'ta her şey normal gözüküyor ama Boot yok
Tavsiyelerinizi denemeye hazırım.
Sistem özellikleri
- Ryzen 9 7900X
- Asus TUFF X670E Plus
- 4x16GB Kingston Fury DDR5 RAM
- 990Pro 1TB
- 970EVO Plus 2TB
- WD RED 4TB
Hiçbir sebep yokken sistemi açamamaya başladım. Sistem hiçbir şeyi Boot etmiyor. Reset attığımda anakart logosu geldi fakat Windows boot edilmiyor. BIOS'ta diski sorunsuz bir şekilde görebiliyorum. Böyle durumlar için yedekte Windows yüklü bir diskim olur. Onu taktım onu da Boot etmiyor. Format atmayı deneyim dedim ama Windows 11 USB'sini de boot etmiyor. Bu arada tüm bunları başka bilgisayarda denedim hepsinde sorunsuz çalışıyor. Bu yüzden sorunu anakartta arayarak şunları yaptım.
Denediklerim:
1-UEFI ayarlarının kontrolü ve farklı varyasyonlarda deneme
2-Boot ile ilgili ayarların kontrolü ve farklı ayarlarda deneme
3-BIOS / CMOS sıfırlama
4-Daha eski BIOS sürümlerini deneme (yeniden eskiye doğru 5 versiyon denedim)
5-Tek RAM , Çift RAM gibi farklı RAM kombinasyonlarını deneme
6-Win11 yükleyeceğim USB'yi MBR ve GPT arasında değiştirip deneme
7-Linux kurma ve Linux kurulu bir diski takıp çalıştırma
Söylemeyi unuttuğum başka bir şey var mı emin değilim ama neyi atlıyorum anlamadım. Sistemde görünür hiçbir hata yok, BIOS'ta her şey normal gözüküyor ama Boot yok
Tavsiyelerinizi denemeye hazırım.
Son düzenleyen: Moderatör: