- Anakart: ASUS ROG STRIX X870-A gamıng Wi-Fi
- İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D 5.7GHz
- Ekran kartı: Gigabyte Aero 5070 Ti OC.
- İşletim sistemi: Windows 11.
Minidump dosyaları:
https://www.mediafire.com/file/eikk6e4iyaac1t4/minidumplar.zip/file
@Recep Baltaş
Verdiğim zamanları girmemişsiniz, onu da yapabilirsiniz ama çok şart değil. Voltajlar doğru, Nitro dediğim gibi yaptınız mı Advanced kısmından? @Kiaxieve
Verdiğim zamanları girmemişsiniz, onu da yapabilirsiniz ama çok şart değil. Voltajlar doğru, Nitro dediğim gibi yaptınız mı Advanced kısmından? @Kiaxieve
O şekilde test etseniz daha iyi olur RAM'leri, verdiğim zamanlar ve Nitro ayarları ile. Mcr-pdm (Memory context restore-Power down) ayarları ikisi disable kalsın bir süre, RAM eğitimi yapar her açılışta. Bir süre öyle denemeni tavsiye ederim.
AI Tweaker-Dram Timings kısmından zamanları yazacaksınız baştan aşağı ve MCR-PDM ayarları da orada, DDR Runtime ve MCR-PDM disable kalsın, Nitro ayarları için lokasyon Advanced-DDR Options içerisinde, o kısmı da dediğim gibi yapın. Integrated Graphics ve Fast boot kapalı kalsın BIOS içerisinden yine. Bir süre böyle gözlemleyin. TestMem5 için Ryzen3D profil seçin öyle başlatsın testi. HWiNFO yazılımından sensör kısmını açın, RAM ve CPU sensörleri takip edin, SS atarsanız inceleriz yine. Eğer sorunlar devam ederse dediğim diğer adımları denersiniz.
Sorunu çözdünüz mü hocam yakın zamanda ben de buna benzer bir sorun yaşadım yardımcı olabilirim.Dediğiniz her şeyi denedim yazılımsal ve donanımsal olarak ve hala sorunu çözemedim ve hangi donanımı garantiye göndermeliyim tam olarak bilmiyorum.
Hocam selamlar, gen4 neden çekmediniz performans kaybı yaşarsınız.Hocam çözüm bulabilirsiniz mi? Bende RTX 5070 Ti ile boşta iken reset sorunu yaşıyorum. Şu an için BIOS'tan PCI-e slotunu gen 3'e çekerek çözdüm.
Hocam selam, gen4 neden çekmediniz performans kaybı yaşarsınız.
Slot gen4.
PCI Express native Power management: Disabled.
Aspm: Disabled yeterli olacaktır.
Hocam selam, gen4 neden çekmediniz performans kaybı yaşarsınız.
Slot gen4.
PCI Express native Power management: Disabled.
Aspm: Disabled yeterli olacaktır.
Bios ayarlarınızın görüntüsünü çeker misiniz. Event viewer kısmında resetlendiği anda ve sonrasında hangi hataları alıyorsunuzHocam Auto'da ve gen 4'te resetleme yapıyor.
Dediğiniz ayarlar ile denedim. Halen reset atıyor gen 4'te.