Biliyorum hocam. 🙂
DRAM'li, fiyatıda "göründüğü kadarıyla" daha uygun. Bu sebeple SN7100 ile değiştirdim şimdi.

70 dolar gibi bir fark mevcut.
RAM konusunda attığım 2 model mevcut mu acaba stoklarda, onlara bir bakarsın, ikisi OC potansiyeli iyi, 2x24 yeter diye düşünüyorum.

2x32 c26'lar pahalanmış 600 dolar verilmez gibi :D

Beyaz olması çok sorun değil ama internette stoğu yok görünüyor veya ben gözden kaçırıyorum.
Microcenter gibi mağazalardan bakmak lazım.
Ben de göremedim. En iyisi arkadaşın oraya gittiğinde stokları fotoğraf atması. Hiç bilmiyorum ABD piyasasını, bazı sitelere baktım fakat fiyatları karşılaştırınca Türkiye fiyatlarından geri kalmıyor, eğer gerçekten böyleyse hem garanti açısından hem de para açısından buradan toplamak daha mantıklı gibi.

İşlemci 9950X3D olabilir aslında, 100 dolar fark görünüyor.
Almışken onu al evet. Core parking ile oyunlarda 9800x3D olarak kullanırsın, renderde 2 CCD kullanırsın.

2x24 kapasite de bence sana yeter, 8000 8400 arası zorlarsın carbon 8000 8200 verebiliyor, 8000 açsan bile yeter, CL26 alırsan kiti ekstra CL düşüşte problem yaşamazsın 8000 CL30 yaparsın mesela çok efor sarf etmeden.

OC yapacak adamın dual rank ile işi olmaması lazım, dual rank problem

Ne 4 slotu dolduracaksın ne dual rank alacaksın, tek yol single rank 2x16 2x24 sana.

4 slotun 4'üde aynı kalitede olsa aslında 1 DPC 2R=2 DPC 1R olması lazım ama değil, 2 DPC 1R setuplarda en fazla 5600 stabil edersin 6000 piyango olur, ama 1 DPC 2R konfigurasyonlarda 6400 bile açarsın imc iyiyse. Senin 2 CCD var o yüzden 8000 acabileceğin bir kit mantıklı 2x24

İşlemci 9950X3D olabilir aslında, 100 dolar fark görünüyor.
Sana yeni çıkacak zen mimari lazım, 2 İMC olacak sanırım onda, o zaman daha rahat olur :D Şimdi 1 IMC 2 channel ile uğraşıyor, her İMC 1 channel ile uğraşsa nasıl olur.

Son düzenleme:
1 TB SN850X Heatsink var elimde, çok güzel SSD tavsiye ederim. Aktif kullanıyorum. 990 Pro modelinde yetkili servisin kabul etmediği bir sorun var. Bilgisayar çalışırken bir anda seni BIOS ekranına atıyor. Bunu sürekli yapmıyor ama. BIOS ekranında SSD görünmüyor. Güç tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatman lazım tekrar görünmesi ve çalışması için. BIOS güncellemesi, SSD yazılım güncellemesi, Windows güncellemeleri, Chipset güncellemeleri hiçbir şey fayda etmiyor. Hatta bununla ilgili konumda var. Bu sorun ama her 990 Pro SSD'de yok yalnız. Elimde iki tane var, bir tanesinde bu sorun yok. Yetkili servis hız testi yapıyor, bir sorun yok diyip geri gönderiyor. Fıkra bu kadar.

O yüzden kullanmıyorum. Haberin olsun. WD Black sorunsuz bende bu arada, bir tane bile sorun ile karşılaşmadım. 7100 hakkında hiç bilgim yok ama, yalan söyleyemem. SN850X kesinlikle tavsiye ederim. Amazon Türkiye üzerinden satın almıştım.

Son düzenleme: