Herkese iyi sosyaller.

Daha önceden konu açmıştım, bazı arkadaşlar hatırlar belki.
Normalde parça parça Türkiye'den toplayacaktım. Bugün bir arkadaşım yakın zamanda ABD'ye gideceğini söyledi. Ben de sistemi oradan getirtmeye karar verdim. Ancak halihazırda fiyatlar hakkında bilgim olmadığı için alacağım parçalardan emin değilim.

Geçici olarak seçtiğim parçalar şu şekilde;

elimde kasa ve anakart var, bu bilgiyi atlamamış olayım.

@20424D @Ayhan Dönmez @23783 @michaelscofield @Yusuf7878
Önerileriniz var mıdır?

5080 önermiyoruz hocam 5080 Super bekleyin.

Ayrıca DRAM'sız SSD bence alınmaz çöküyorlar uzun okumalarda ve 4K okumalarda kesinlikle DRAM'li alın bu kadar iyi bir sistem dizmişken.

Ayrıca ağır iş yükleri veya üretkenlik dışı 9950X3D almak bence gereksiz 9800X3D yeter. 1440p oynayacağınızı düşünüyorum işlemci farkı azalıyor iyice 7800X3D bile işinizi görür hatta 9700X bile.

Bu kart TR'de 70k, o açıdan karın var o halde. Garanti mevzusuna ben kendi adıma çok takılmıyorum, benim anakart+işlemci yurtdışından, ekran kartını da gözü kapalı alırdım. En kötü adam arada sırada uçakla geliyor garanti mevzusu olursa öyle hallederdim de sanmam garantilik bir durum olacağı. İşlemci + anakart tarafında olmaz, RAM tarafında şans G.Skill kalite kontrolü iyidir. Alacağın MSI modelde problem yaşayacağını sanmam CW hariç eğer kafaya takıyorsan o da şansa kalıyor @LH44

Bu kartın mevzusu ne suprim'e eşdeğer mi @LH44

5080 önermiyoruz hocam 5080 Super bekleyin.

Ayrıca DRAM'sız SSD bence alınmaz çöküyorlar uzun okumalarda ve 4K okumalarda kesinlikle DRAM'li alın bu kadar iyi bir sistem dizmişken.

Ayrıca ağır iş yükleri veya üretkenlik dışı 9950X3D almak bence gereksiz 9800X3D yeter. 1440p oynayacağınızı düşünüyorum işlemci farkı azalıyor iyice 7800X3D bile işinizi görür hatta 9700X bile.
Süper çıkana kadar sistemi bile değiştiririm. 🙂

SN850X DRAM'li bir SSD.

Sadece oyun oynamacağım. Render, 3d çizim vs. yapacağım için 9950X3D seçtim. 9950X'e kıyasla 100 dolar civarı fark var.
4k kullanacağım bu arada.
104.000 tl yani. Bence mantıklı değil, Türkiye'de de 3 aşağı 5 yukarı fiyata toplanır, garanti konusunda daha rahat edilir hatta.
9950X3D yerine 9950X, MSI yerine PNY veya Colorful seçilirse aynı fiyata denk geliyor.

SN850X DRAM'li bir SSD.

Sadece oyun oynamacağım. Render, 3d çizim vs. yapacağım için 9950X3D seçtim. 9950X'e kıyasla 100 dolar civarı fark var.
4k kullanacağım bu arada.

9950X3D yerine 9950X, MSI yerine PNY veya Colorful seçilirse aynı fiyata denk geliyor.
Böyle bir sisteme PNY falan alma bence, 9950x3D ile 9950x 4K'da fark hissedilir mi mechul 3D'den faydalanan BF6 gibi oyunlarda fark olur. 9950x3D'den bence vazgeçme, şöyle de yapabilirsin kart + işlemci yurtdışından olsun diğerlerini buradan al için rahat edecekse, SSD için de yurtdışı olabilir. Garanti olayına ben çok takılmam dediğim gibi. Garantiye düşecek parçalar değil bunlar kolay kolay.

Sn7100'i görünce DRAM'siz dedim hocam.
Super kartların çıkışı nisan hem nisandada zaten RAM kıtlığı bitecek bekleyin bence.

SN850X DRAM'li bir SSD.

Sadece oyun oynamayacağım. Render, 3D çizim vs. yapacağım için 9950X3D seçtim. 9950X'e kıyasla 100 dolar civarı fark var.
4K kullanacağım bu arada.

Hiç bakmadım açıkçası, fiyatı uygun diye ekledim. Ventus'tan daha iyi onu biliyorum. 😀
@LH44 Suprim'de sanki PTM kullanılıyordu fabrikasyon, bu alacağın modelde de var mı, teardown vesaire bakarsan iyi olur. PTM'li olsun en azından kartla uğraşma birkaç yıl sonra.

Bizim esnafa para kazandırma en pahalı parçaları yurtdışından al, x2 kar koyuyor adamlar islemci ve ekran kartına özellikle. SSD'yi de alabilirsin fiyat avantajı varsa hiç problem olmaz. Kalanları için TR olabilir @LH44

@LH44 Tek canını sıkacak olay CW olabilir bu kartta, o da şansına. Aşırı rahatsız edici düzeyde bence olmaz. Zaten TR'den alsan iade edersin en kötü, o işine yarar. Garanti kapsamında değil ki CW sorunu.

Sn7100'i görünce DRAM'siz dedim hocam.
Super kartların çıkışı nisan hem nisandada zaten RAM kıtlığı bitecek bekleyin bence.
Hocam 2 IMC'li Zen6 ne zaman gelecek? O da Nisan ise o halde nisan ayında büyük bir patlama yaşanacak demektir. @Bandırmalı1965

@LH44 Sen de artık şu sistemi al da hepimiz rahatlayalım :D Bana sorarsan pahalıları, TR piyasasıyla arasında uçurum olanları oradan getirt kesinlikle, garantiyi kafana takma. SSD de falan garantilik durum olmayacaktır, GPU'da CW mevzusu can sıkabilir, işlemci taş gibi gelir hiç problem olmaz. Tray'lerdeki IMC daha mı dandik acaba, onu da bir araştırmak lazım.

Son düzenleme:
@LH44 Suprim'de sanki PTM kullanılıyordu fabrikasyon, bu alacağın modelde de var mı, teardown vesaire bakarsan iyi olur. PTM'li olsun en azından kartla uğraşma birkaç yıl sonra.

Bizim esnafa para kazandırma en pahalı parçaları yurt dışından al, X2 kar koyuyor adamlar islemci ve ekran kartına özellikle. SSD'yi de alabilirsin fiyat avantajı varsa hiç problem olmaz. Kalanları için TR olabilir @LH44

@LH44 tek canını sıkacak olay cw olabilir bu kartta, o da şansına. Aşırı rahatsız edici düzeyde bence olmaz. Zaten TR'den alsan iade edersin en kötü, o işine yarar. Garanti kapsamında değil ki cw sorunu.

Hocam 2 ımc'li zen6 ne zaman gelecek? O da nisan ise o halde nisan ayında büyük bir patlama yaşanacak demektir. @Bandırmalı1965

@LH44 sen de artık şu sistemi al da hepimiz rahatlayalım :D bana sorarsan pahalıları, TR piyasasıyla arasında uçurum olanları oradan getirt kesinlikle, garantiyi kafana takma. SSD de falan garantilik durum olmayacaktır, GPU'da cw mevzusu can sıkabilir, işlemci taş gibi gelir hiç problem olmaz. Tray'lerdeki ımc daha mı dandik acaba, onu da bir araştırmak lazım.

Zen 6 çift imc mi olacak hocam 😃

Zen 5 daha yeni çıktı geçen sene kasım 2024'te zen 5 9950/9900X3D 2025 Mart'ta çıktı 2 yılda bir yeni işlemci çıktığına göre zen 6 çıkışı 2026 Kasım'da hocam ama zen 6 belirsiz hocam 10700X 10600X çıkmayabilirmiş uzun oluyor diye R7 200 gibi çıkabilirmiş kısa olması açısından.