AlbertoTigre
Becerikli
Ben de ikilemde kaldığım durumda birini çözmüş gibiyim ama anakartın sağlam olması benim için baya önemli çünkü ekran kartı ve işlemci arasındaki bağı sağlayan ve bunun dışında ramleri de sınırlandıran bileşen. Yüksek bütçe ile kurup 2-3 bin kısıp performansını düşürmeden alabileceğimin en iyisini almayı hedefliyorum.Bence de katılıyorum msi b850 ile 9800x3d aldım bi sorun yok faz vrm sayıları yeterli yalnız tuf 5070ti yi pahalıya aldım az dediğiniz gibi 52k ya ama oyunda 58-60 dereceyi geçmiyor soğutması ve mosfet vs ptm olması çip bileşenleri daha iyi olduğu için tercih ettim![]()
5070TI kullanıcısı olarak ne kadarlık bir güç kaynağı yeterli olur işlemci de düşünüldüğü zaman 850W öneren var ama 1000W yeterli olur mu sınırda olursa 1200W kadar çıkmalı mıyım ? Çünkü güç kaynağı da yeteri kadar besleme yapamazsa sistem de patates olur tekrardan uğraşırım.Zaten 5070ti alırken 9950x3d ye parayı abanmak saçma olurdu, anakarta kasadan Usb 3.0 port girişiyle ekstra usb girişin oluyor kasadan. Anakartta yeterince giriş var ayrıca ben memnunum, gen5 ssd soketi ve pcie 5.0 ekran kartı girişi olan en uygun anakartlardan biri araştırıp aldım zamanında.
Son düzenleme: