Bütçe
100.000 TL
Bence de katılıyorum msi b850 ile 9800x3d aldım bi sorun yok faz vrm sayıları yeterli yalnız tuf 5070ti yi pahalıya aldım az dediğiniz gibi 52k ya ama oyunda 58-60 dereceyi geçmiyor soğutması ve mosfet vs ptm olması çip bileşenleri daha iyi olduğu için tercih ettim :)
Ben de ikilemde kaldığım durumda birini çözmüş gibiyim ama anakartın sağlam olması benim için baya önemli çünkü ekran kartı ve işlemci arasındaki bağı sağlayan ve bunun dışında ramleri de sınırlandıran bileşen. Yüksek bütçe ile kurup 2-3 bin kısıp performansını düşürmeden alabileceğimin en iyisini almayı hedefliyorum.

Zaten 5070ti alırken 9950x3d ye parayı abanmak saçma olurdu, anakarta kasadan Usb 3.0 port girişiyle ekstra usb girişin oluyor kasadan. Anakartta yeterince giriş var ayrıca ben memnunum, gen5 ssd soketi ve pcie 5.0 ekran kartı girişi olan en uygun anakartlardan biri araştırıp aldım zamanında.
5070TI kullanıcısı olarak ne kadarlık bir güç kaynağı yeterli olur işlemci de düşünüldüğü zaman 850W öneren var ama 1000W yeterli olur mu sınırda olursa 1200W kadar çıkmalı mıyım ? Çünkü güç kaynağı da yeteri kadar besleme yapamazsa sistem de patates olur tekrardan uğraşırım.

Son düzenleme:
Ben de ikilemde kaldığım durumda birini çözmüş gibiyim ama anakartın sağlam olması benim için baya önemli çünkü ekran kartı ve işlemci arasındaki bağı sağlayan ve bunun dışında ramleri de sınırlandıran bileşen. Yüksek bütçe ile kurup 2-3 bin kısıp performansını düşürmeden alabileceğimin en iyisini almayı hedefliyorum.

5070TI kullanıcısı olarak ne kadarlık bir güç kaynağı yeterli olur işlemci de düşünüldüğü zaman 850W öneren var ama 1000W yeterli olur mu sınırda olursa 1200W kadar çıkmalı mıyım ? Çünkü güç kaynağı da yeteri kadar besleme yapamazsa sistem de patates olur tekrardan uğraşırım.
Yine fazlasını istiyorsunuz yetmiyecek sanıp :D 5080 e önerilen 850 watt 5070ti ye 750w da yeterli ben msi a850gl 850 watt aldım garanti olsun diye 1000-1200 aşırı gereksiz onlar 5090 için :) Anakart fazlasıyla yetecektir ama param var alırken iyisini alıyım diyosanız Msi x870e tomahawk max alabilirsiniz ama bilin ki 9800x3d yi b650 anakartla rahatça kullananlar var b850 çok çok yeterli bi anakart. Msi b850 tomahawk max da alabilirsiniz portları fazla bide soğutması ssd olarak bi tek.

Son düzenleme:
Yine fazlasını istiyorsunuz yetmiyecek sanıp :D 5080 e önerilen 850 watt 5070ti ye 750w da yeterli ben msi a850gl 850 watt aldım garanti olsun diye 1000-1200 aşırı gereksiz onlar 5090 için :) Anakart fazlasıyla yetecektir ama param var alırken iyisini alıyım diyosanız Msi x870e tomahawk max alabilirsiniz ama bilin ki 9800x3d yi b650 anakartla rahatça kullananlar var b850 çok çok yeterli bi anakart. Msi b850 tomahawk max da alabilirsiniz portları fazla bide soğutması ssd olarak bi tek.
X870E, X870 ve B850 Tomahawk serisi çöp. Ciddi kronik sorunlu.
Uzak durun. @cr0xip

@AlbertoTigre B850M Force alıp geçin. WİFİ modelide vardı, 7.800TL.

MSI'da MPG altı 2-3 adam akıllı kart var sadece. Gerisi çöp.
Ben X870E-E stokta olmadığı için MPG X870E Carbon aldım. Ki MSI'ın en adam akıllı kartı o.

Benim arkadaşta da vardı bios la düzelttiler sorunları öyle biliyorum benim b850 de de bioslarla düzeldi bazı ekran kartı hataları ekran gidip gelmeleri hocam :) Asus b850 gaming kartları da deneyebilir @LH44
Ekran gidip gelmesi değildi sorun. Eski BIOS'ta kalınca otomatik yapıyor onu MSI.
Sorun; USB portları, Wİ-Fİ çipi, bazen SSD görmeme vs. bu sorun globalde yaşanıyor üstelik.
Arkadaşınız yaşamadıysa bayağı şanslıymış.

Asus'un B850 modelleri hem iyi hem kötü. Mesela B850M-K, B850M Force varken alınmamalı.
B850M-Plus Wİ-Fİ tercih edilebilir. Ama onunda rakibi B850M Aorus Elite gibi bir kart.

Son düzenleme:
Ekran gidip gelmesi değildi sorun. Eski BIOS'ta kalınca otomatik yapıyor onu MSI.
Sorun; USB portları, Wİ-Fİ çipi, bazen SSD görmeme vs. bu sprun globalde yaşanıyor üstelik.
Arkadaşınız yaşamadıysa bayağı şanslıymış.

Asus'un B850 modelleri hem iyi hem kötü. Mesela B850M-K, B850M Force varken alınmamalı.
B850M-Plus Wİ-Fİ tercih edilebilie. Ama onunda rakibi B850M Aorus Elite gibi bir kart.
Aynen teknoloji şans işi gerçekten bende ki anakartla da sorun yaşayanlar çıkıyor ama nadir, arkadaş beğenmedi nedense siz yardımcı olun en iyisi. Sanırım dediğiniz gibi nvidia ve bios driver kaynaklı bu ekran gitme sorunları şuan düzeldi, iyi forumlar :temenni: