Sıvı soğutma montajını yanlış mı yaptım?

Makaleler
8
Yer
Birleşik Krallık
IMG_20250113_213123.webp

Montaj bu şekil. Ramlerden dolayı yukarıya sığmadığı için öne taktım. Lakin merak ettiğim bir konu var, sıvı soğutmanın hortumları şu anda yukarıdan aşağıya gelecek şekilde. Yani sıvı soğutmanın fanlarını tam tersi çevirirsem hortumlar direkt olarak üste gidecek. Hangi şekil doğru? Yaptığım montaj doğru mudur?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 114854

Montaj bu şekil. RAM'lerden dolayı yukarıya sığmadığı için öne taktım. Lakin merak ettiğim bir konu var, sıvı soğutmanın hortumları şu anda yukarıdan aşağıya gelecek şekilde. Yani sıvı soğutmanın fanlarını tam tersi çevirirsem hortumlar direkt olarak üste gidecek. Hangi şekil doğru? Yaptığım montaj doğru mudur?

Doğrusu zaten bu, hatta su pompası bu durumda daha güvende kalır. Ayrıca yukarıdan giriş olursa hava boşluğu da yukarıda olabileceğinden çok verimli olmaz.

Radyatöre takla attırmam gerekmiyor mu? Radyatöre olan hortum girişinin yukarıda olması gerekmez midir hocam?

Eğer buradan bahsediyorsak boruların aşağıda olması doğru olan yöntem.

1736794309814.webp

Zaten internetten bakarsanız çoğu sistemde yerleşim yöntemi budur çünkü soğutmanın verimliliği artar. Hatta MSI kendi sitesinde bununla ilgili bir yazıda paylaşmış. https://www.msi.com/blog/how-to-place-your-liquid-cooler#:~:text=We've tested 12 configurations,we can recommend both configurations.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt