Telefonu almadan önce bir de Reddit'te araştırma yapayım demiştim ve son gönderilerin hepsi "güncelleme sonrası ekranda çizgiler çıkamaya başladı" şeklinde.

Aktif olarak S21 FE ikinci nesil kullanıyorum. Güncellemeden sonra hiçbir sorun çıkmadı. Cihazın ekranı kronik sorunlu olduğunu biliyordum uyarı almıştım yeşil çizgi konusunda, internette çok fazla karşıma çıkmadığı için fazla dikkate almadım. Şu an ekranımda kısa süreliğine geçici AMOLED yanıkları oluşuyor. 60Hz'deyken siyahlar tam siyah değil kırmızı oluyor. Sınav haftam bitsin cihazı garantiye vereceğim.
1743791008887.webp
1743791029405.webp
1743791050306.webp

Son guncelleme sonrasi yesil ve pembe cizgi yasayan birkac S21 ve S23 de gordum. Kendi S23'umu korksam da guncelledim ve bir sorun yasanmadi. Cok yaygin degil gibi gozukuyor..

Ne zamandan beri var bu sorunlar ayrıca garantisi devam ediyor mu?

Telefonu Ekim'de aldım garantisi devam ediyor. Bu sorunları ocak gibi fark ettim ama çok dikkate almadım, şimdilerde gözüme çok batmaya başladı ayrıca neden kusurlu ürün kullanayım.

Son guncelleme sonrasi yesil ve pembe cizgi yasayan birkac S21 ve S23 de gordum. Kendi S23'umu korksam da guncelledim ve bir sorun yasanmadi. Cok yaygin degil gibi gozukuyor.

Bu güncelleme ile ekranda cizgi çıkma muhabbeti bana hikaye geliyor. Yazılımsal bir güncelleme donanıma nasıl bu tarzda bir sorun çıkartabilir. Tek ihtimal var güncelleme sırasında telefon şarjdadır çok aşırı ısınmıştır ekrana zarar gelir. Diğer türlü güncelleme ile ekranda çizgi çıkacağına inanmıyorum.

A50 Custom ROM grubunda tanıştığım Hint bir arkadaşım var kendisi de S21 FE 2. nesil kullanıyor, kendisi beni uyarmıştı "ekran kronik sorunlu cihaz çok fazla ısınıyor buna bağlı olarak ekranda yeşil çizgi çıkıyor" demişti.

@hmz4hsg, OnePlus bir guncelleme ile yuzlerce anakarti cop ettiginden beri bana cogu sey mumkun geliyor. Ama Samsung cihazlarda her guncelleme sonrasi bu tarz haberler cikiyor, evet. Bir bit yenigi var gibi geliyor bana da.