Hocam hem ikinci el hem sıfır alternatif bakıyorum. O yüzden soruyorum :) o zaman P60 Pro'yu listeye aldık.

@Simon, peki hocam Huawei'den baska önerebileceğiniz model var mıdır?
Şu anlık liste 13 Pro S23+ P60 Pro Honor 400 oldu.
Yok. Mate serisi var. Onu da emekli etti Huawei. Artık önemsemiyorlar. P serisi hala canlı. Ben bu cihazlardan 13 Pro'yu ya P60 Pro'yu alırdım.

O zaman onu ben önceliğe alayım :hehehe:
S22'den daha güçlü, daha iyi kamera ve çinlilerdenen sevdiğim yazılım var. Ekosistemde oluyor.
Win win.

@Simon, hocam biliyor musunuz Huawei cihazlarda server kayıt var mı? Yoksada sorun değil ama varsa yurt dışı alırım.
Dostum TR cihazı al geç. Honor 400 bütçene göre gayet iyi. Ben 8-10 saat arası ekran süresi alıyorum. Sana da hayli hayli yeter.

Samsung istiyorsan A56 fiyatları indi. Biraz daha veririm diyorsan mis gibi S24 FE var. Yani TR cihazı bak direkt bence.

Yarın bir gün YD telefonlara da yasa gelir 8 ay yerine belki tamamen kapanır belki 2-4 aya düşer elinde ki cihaz çöpe döner. Biraz yaşadığınız yeri bilerek hareket edin derim.

S22 ile devam falan demişsin. Yani tabii ki senin bileceğin iş ama S22'yi satıp üstüne 6-7K verip Honor 400 alabiliyorsan düşünme derim...

Dostum TR cihazı al geç. Honor 400 bütçene göre gayet iyi. Ben 8-10 saat arası ekran süresi alıyorum. Sana da hayli hayli yeter.

Samsung istiyorsan A56 fiyatları indi. Biraz daha veririm diyorsan mis gibi S24 FE var. Yani TR cihazı bak direkt bence.

Yarın bir gün yurt dışı telefonlara da yasa gelir 8 ay yerine belki tamamen kapanır belki 2-4 aya düşer elinde ki cihaz çöpe döner. Biraz yaşadığınız yeri bilerek hareket edin derim.

S22 ile devam falan demişsin. Yani tabii ki senin bileceğin iş ama S22'yi satıp üstüne 6-7k verip Honor 400 alabiliyorsan düşünme derim...

Yurt dışı telefonlar 2 4 aya düşsede sorun olmaz. Bence turizmden dolayı çok da düşürmezler. Yurt dışıden burada 3 5 ay kalacak kişi için iyi olmaz o zaman.(kim gelir tabii orası ayrı)
S24 FEnin ekran süresi muhtemelen mutlu etmez.tr cihazı S23+ ya da P60 Pro düşünüyorum. Honor 400 şu an geri planda.

S22 ile devam şöyle olur; idarelik pili değiştirir daha sonra iyi bir bütçe ile iyi bir telefon alırım ya da maalesef onunla devam ederim.

Yurt dışı telefonlar 2 4 aya düşsede sorun olmaz. Bence turizmden dolayı çok da düşürmezler. Yurt dışıden burada 3 5 ay kalacak kişi için iyi olmaz o zaman.(kim gelir tabii orası ayrı)
S24 FEnin ekran süresi muhtemelen mutlu etmez.tr cihazı S23+ ya da P60 Pro düşünüyorum. Honor 400 şu an geri planda.

S22 ile devam şöyle olur; idarelik pili değiştirir daha sonra iyi bir bütçe ile iyi bir telefon alırım ya da maalesef onunla devam ederim.
6-7 saat veriyor yani bence gayet normal süreler hele ki S22 sonrası. Kız arkadaşımda da var oradan biliyorum. Para sizin tercih sizin tabii.

Selam. Şu an kullandığım S22, mobil veride en fazla 2 saat, Wi-Fi ile 4–5 saati zor çıkarıyor. Genel olarak telefondan memnunum ama bataryasından hiç mutlu değilim. Cihaz 1 senelik; garantisi, kutusu, şarj aleti, kablosu ve kılıfı tam olarak bulunuyor. Bunu satıp üstüne 3–5 bin TL ekleyerek yurt dışı telefon almayı düşünüyorum.

Şu an için iPhone 13 Pro, 14t Pro, 15t, 15t Pro gibi modellere bakıyorum.

Sizlere soracağım sorular:

• Yurt dışı telefon kullanan var mı? Varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
  • 20–23 bin TL bandında önerebileceğiniz yurt dışı telefonlar nelerdir?
  • Güvenilir satıcı önerebilir misiniz? Mümkünse sıfır, kutulu cihaz almak istiyorum.
  • Yurt dışı iPhone alırsam dikkat etmem gerekenler neler? Kontrolleri nasıl yapabilirim?
  • Yurt dışı Android (Samsung hariç) alırsam kontrolleri nasıl yapabilirim?
  • S22'den geçmeye değer mi?

Samsung harici modellere bakıyorum çünkü yurt dışı Samsung'larda güncelleme desteği genelde olmadığı için pek sıcak bakmıyorum.

Yurt dışı telefon işine ailem pek sıcak bakmayacaktır ama Honor 400 gibi bir model de almak istemiyorum. Düşüş yaşayacağımı biliyorum ama yine de öneri ve yorumlarınızı bekliyorum. Güzel bir tartışma dönsün istiyorum.

İyi sosyaller dilerim.

Kısaca: Yurt dışı cihaz önermem.