Cihaz
Galaxy S23 S911B
Biliyorsunuz ki One UI 8 ile Bootloader kilidi açma devri sona eriyor ve bu durum can sıkıcı. Ben şimdi One UI 7´de iken Bootloader kilidi açsam One UI 8´e güncellediğimde Bootloader kilidi otomatik olarak kapanacak mı?

Biliyorsunuz ki One UI 8 ile Bootloader kilidi açma devri sona eriyor ve bu durum can sıkıcı. Ben şimdi One UI 7´de iken Bootloader kilidi açsam One UI 8´e güncellediğimde Bootloader kilidi otomatik olarak kapanacak mı?
Galiba oyle olacak.

Benim onerim açmaman ve güncelleme yapmaman. 7-8 sene sonra açıp, CROM kurarsın.

2028'den sonra da kullanmaya devam edeceksen acabilirsin ama daha once satacaksan satarken genelde bilmeyen insana denk geliyorsun. Fiyati dusuyor telefonun.

Dalgınlığıma gelip güncelleme yapma ihtimalim yüksek 7-8 sene zor. Şimdiden açmak mantıklı mı sizce?
Değil.

Sony bir cihaz olsa eyvallah. BL açık, kapalı fark etmiyor Sony'de, ne kamera kalitesi düşüyor ne performans.

AMA Samsung'da ağzı yüzü kayıyor telefonun.

Amacım şu an Custom ROM atmak değil arkadaşlar. Sadece root atmayı düşünüyorum. Eğer One UI 7 de kilit açıkken 8´e güncellendikten sonra kilit kapanıcaksa hiç güncelleme yapmayacağım.

@xopeSs, S23 Android 17 ile desteği bitecek. Ama ondan sonra uzun süre kullanırsın. Senin için güncel olması önemliyse yapmaman. Gider Android 18 ROM'u kurarsın.

Evet cihazın güncelleme desteği bittikten sonra Custom ROM atmayı düşünüyorum normalde fakat dalgınlığıma gelip One UI 8'e güncelleme ihtimalimde var ondan dolayı endişeliyim.

2028'den sonra da kullanmaya devam edeceksen acabilirsin ama daha once satacaksan satarken genelde bilmeyen insana denk geliyorsun. Fiyati dusuyor telefonun.

Telefon ömrü bitene kadar bende kalacak. En kötü yedek telefon olarak kalacak öyle söyleyeyim.

Evet cihazın güncelleme desteği bittikten sonra Custom ROM atmayı düşünüyorum normalde fakat dalgınlığıma gelip One UI 8'e güncelleme ihtimalimde var ondan dolayı endişeliyim.

Güncellersen geçmiş olsun. Güncellememeye çalış. Ama çok da sorun olmaz. 1 yıl güncelleme alan cihazı 6 7 sene kullanmışlığım var :D

@xopeSs, S23 Android 17 ile desteği bitecek. Ama ondan sonra uzun süre kullanırsın. Senin için güncel olması önemliyse yapmaman. Gider Android 18 ROM'u kurarsın.

Bir yandan bu cihazlara geliştiriciler Custom ROM çıkartabilecek mi bu konuda da şüpheliyim. Çoğu geliştirici muhtemelen Samsung cihazlarda Android 16 ve sonrası sürümleri kolay kolay portlayamacaklar gibi geliyor.

Cihazın düşük bir model olmadığı için ileride satabilme ihtimalin var diye düşünüyorum. İinsanlar Bootloader kilidi açılmış bir cihaz satın almak istemeyeceği için satman zor olur diye düşünüyorum.