6.2 inç için fazla kaçmaz mıydı?
6.1" idi, 6.2" olmuş bu arada, siz sorunca fark ettim. Fazla kaçmaz ama derdim o değil.
Ben düz model ile Plus varyantinin bu kadar ayrılmasını anlayamıyorum.

Apple'in Pro ve Pro Max ayrimi gibi S23 Ultra'nın küçüğünü yapsalar keske. S23 Ultra özellikleri sunan S23 boyutunda bir cihaz tatlı olurdu. Plus için büyük batarya ve büyük ekran yeterli işte. Çözünürlüğe falan hiç dokunmamak lazım.

Ondan şüphem yok tabi ki ama FHD+ o ekran için yeterli gibi sanki. Yine de size katılmıyor değilim, bildiğim kadarıyla ekran çözünürlüğü değiştirilebiliyor. Koyarsa düşürülebilirdi.
O kısmı alışkanlık meselesi.

Bence telefonda bile işlemci ve grafik kartları bu kadar gelişmişken FHD çözünürlüğünü tüketiciyi dayatmaya gerek yok artık.
Koy QHD paneli isteyen FHD çözünürlüğünde kullanır sonuçta SD 8 Gen 3 oyunlarda bile QHD altından kalkabilecek kapasiteye sahip.

6.2 inç için fazla kaçmaz mıydı?
Kaçmazdı hocam. 5.5 inç de bile keyfini sürerken neden 6.2 de sürmeyelim?
Ben düz model ile Plus varyantinin bu kadar ayrılmasını anlayamıyorum.
Şu an iş biraz daha garip bir hal aldı. S24'ler neredeyse 3'e ayrıldı. Hatta bazı yerlerde(Hindistan örneğin) Plus 8G3 iken düz model 2400 ile geliyor.
Apple'in Pro ve Pro Max ayrimi gibi S23 Ultra'nın küçüğünü yapsalar keske. S23 Ultra özellikleri sunan S23 boyutunda bir cihaz tatlı olurdu. Plus için büyük batarya ve büyük ekran yeterli işte. Çözünürlüğe falan hiç dokunmamak lazım.
Onu çok isterdim işte. Ultradan düz modele geçmeme sebep oldu bu boyut sorunu. Bence bütün seri artık QHD olmalı ve SD, E ayrımı olmamalı.

Bu arada Plus aşırı güzel olmuş.

Düz modele koysalar 65W baksak keyfimize, Plus ve Ultra'ya 120W koyarlar tam olur.
Bana Samsung'un pilden bir kere sıkıntı yaşadığından artık çok dikkatli/yavaş ilerliyor gibi geliyor.
Kamera arayan adamın lens ve kamerası vardır, telefona kalmaz. Pazarlama stratejisi.
Orası doğru ama öyle dememin sebebi 10x den 5x'e geçmiş olmaları. Artık optik zoom ile kurtaramayacaklar. Çıktılar Samsung'un post-processing başarısına bağlı olacak.

Bu arada yeni bir fotoğraf daha sızdırıldı 1 saat önce ama hemen kaldırıldı. Neyse fotoğraf burada.

Dosya Ekleri

• 20240113_212915.webp
    20240113_212915.webp
    61,1 KB · Görüntüleme: 72
  • 20240113_212912.webp
    20240113_212912.webp
    80,1 KB · Görüntüleme: 76
Bana Samsung'un pilden bir kere sıkıntı yaşadığından artık çok dikkatli/yavaş ilerliyor gibi geliyor.
Ben şarj süreleri ve şarj kablosunun kalın olmadığı için kopan kablo sebebi ile şikayetçiyim.

25W ile 1.5 saat sürüyor telefonu şarj etmek, 45W ile 1 saat sürer muhtemelen.
Hızlı şarj standartları değişmeli.
Orası doğru ama öyle dememin sebebi 10x den 5x'e geçmiş olmaları. Artık optik zoom ile kurtaramayacaklar. Çıktılar Samsung'un post-processing başarısına bağlı olacak.
Lens işi ve kamera yazılımı yabancı olduğum bir kavram, o sebeple yorumum yok.
Video kaydı söz konusu olduğunda sadece iPhone ile çekilen videolar gözüme farklı geldi o kadar, belki video işleme ve yazılımın farkıdır.