Makaleler
1
S25 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şahsen ilgimi çeken bir model olmadı, incelemelerine bile bakmadan teknik özelliklerine bakıp geçtim ve fiyatlarını uygun bulmadım.

@Violett hocam siz ne düşünüyorsunuz bu cihazlar için?
Artık A serisi üst modeller ve FE serisi harici Samsung cihaz almak gözüme israf gibi gelmeye başladı.

Şahsen ilgimi çeken bir model olmadı, incelemelerine bile bakmadan teknik özelliklerine bakıp geçtim ve fiyatlarını uygun bulmadım.

Artık a serisi üst modeller ve FE serisi harici Samsung cihaz almak gözüme israf gibi gelmeye başladı.

Sadece işlemci iyiydi. Hiç ilgimi çekmedi doğrusu. İzlerken zamanıma yazık oldu. Tanıtımda Gemini özelliklerinin S25 de özelliklerini gösterdiler. Circle to Search gibi bazı telefonlara gelse neyse. Aynısını M31 de yaptım çalıştı. Yani bana göre israf.

Yonga seti süper, lakin bu Samsung ile alakalı bir durum değil.

Türkiye fiyatlandırma politikası rezil, şu an alınmaz. İleride düşerse düşünülebilir.

Kamera konusunda bazı yerlerde downgrade yemiş sanırım dediklerine göre :D

S-Pen'in Bluetooth'u kalkmış.

Tasarım olarak arka taraf çok hoşuma gitti, ön de aynı şekilde.

İşlemci dışında kayda değer bir yükseltme yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Artık A serisi üst modeller ve FE serisi harici Samsung cihaz almak gözüme israf gibi gelmeye başladı.
Hiç ilgi çekici değildi bu sene sadece işlemci ilgimi çekti ve s pen üzerinde yaptıkları yeni düzenlemeyi beğenmedim bi tomar para ödüyorsun bluetooth destekli s pen çıkmıyor kutudan.

Profilimde guzel bir sovmustum aslinda hocam :hehehe:
S25 serisi Samsung'un tum telefon tarihindeki en gereksiz serilerden biri, iPhone 16'nin 15'e koydugu yenilik bile daha fazla. AI ozelliklerini yedim, yeni zibilyon tane bloatware eklenecek yazilima. Ultra'ya koyduklari 50 MP genis aci kamerasi dusuk isikta selefinden de kotu cekecek. Ayni senaryo 40 kere yasandi. 8 Elite'in de varsayilan sayilabilecek bir upgrade oldugunu dusunursek hicbir kayda deger gelisme yok, bombos seri.

S24 serisinde ornegin base modellere LTPO gelmisti (Onceden LTPS vardi.), OLED materyal seti iki nesil ilerlemisti (Materyal setleri basta parlaklik ve omur olmak uzere kullaniciya yansiyor. OLED'in temel katmanlarini barindirir.), PWM 480 Hz'e cekilmisti, bezeller neredeyse Cinli ureticilerinki kadar inceltildi. Yani ekran kisminda gercekten gelismis bir seriydi S24 ailesi. Ama S25'ler oyle degil. 8 Elite'i cikardiginiz zaman kagit ustu pek bir degisiklik yok. Sogutma buyutulmus, daha iyi kamera(?), AI gelistirilmis falan. Her sene dinledigimiz zirvaliklar. Base modeller bu kadar.
S25 Ultra'ya ise yeni genis aci kamerasi geldi lakin eskisiyle ayni boyutta. Sadece pixel binning ile 50 MP cekebilen bir sensor. Gun icinde daha iyi sonuclar alabilir ama dusuk isikta geride kalacak, bircok kere yasanan bir durumdu bu. 16 Pro Max'e de bakabilirsiniz ornek olarak. Megapiksel yukseltip boyutu ayni tutmak ters tepiyor maalesef. Pixel binning'in sorunlari diyelim...

Onun disinda nihayet besinci sinif titanyuma yukseltildi. Apple ve Xiaomi zaten besinci sinif kullaniyorlardi ama Samsung ikinci sinif kullaniyordu. Besinci sinif daha saglamdir. Gorilla Glass Armor 2 geldi, onceki seride Armor vardi. Jerry'nin testlere bakarsak cizilmelere karsi ek bir dayaniklilik sunamamis, dusmelere karsi durum nasildir bilmem. Ha bir de, lenslere "yuzuk" takilmis. Kendiniz cikardiginizda S24 sizleri karsiliyor. Evet, pek zorlanmadan kendiniz cikarabiliyorsunuz. Takke dustu, kel gorundu misali.

20250202_185836.webp

8 Elite gercekten muazzam bir yonga ama ilk sizan Cinli test verilerinde S25 Ultra kasasinda baska 8 Elite'li urunlere gore yeterli performans gosteremedigini goruyoruz. Bu sene de termal basarim adina muazzam bir cihaz karsilamiyor bizi. Cunku o bir AI, AI, AI, AI telefonu. Lansmanin %70-80'i AI kelimesi ile gecti, yoksa AI ozellikleri guzel ona lafim yok.

Bu arada One UI 7 ile animasyonlar gercekten gelismis lakin iOS'ten kopyalamislar gibi gozukuyor. Bunu ben soylemiyorum, gercekten oyle gozukuyor. Ustelik AI'dan bahsederken birkac uygulamadan daha bahsettiler ve korkarim yeni bloat yazilimlari yolda.

Simdi derin bir nefes alip sonuclari degerlendirdigimizde gercekten zayif kalmis bir seri. Uzgunum Samsung...

Son düzenleme:
Sadece işlemci iyiydi. Hiç ilgimi çekmedi doğrusu. İzlerken zamanıma yazık oldu. Tanıtımda Gemini özelliklerinin S25 de özelliklerini gösterdiler. Circle to Search gibi bazı telefonlara gelse neyse. Aynısını M31 de yaptım çalıştı. Yani bana göre israf.
Snapdragon X Elite için Oneplus 13 ve Realme GT7 Pro tercih etmek dâhâ mantıklı gibi gözüküyor, testlere bakmadım ama soğutma performansı bakımından ve batarya kapasitesi olarak S serisine fark atan cihazlardır muhtemelen.
Bu iki cihaz muhtemelen gelir ülkeye, Oppo Find X8 gelir mi bilmiyorum.

Yine de 50 bini aşan rakamlar söz konusu olunca sırf her sene çıkan yeni nesil işlemci için amiral gemisi cihaz almayı tercih etmek anlamsız gözüküyor.
3-5 maaş bir tane telefona verilmez.

@Violett, S23 ve S24 arasında iyi kötü farklar vardı ama S25 serisi cidden cazip gözükmüyor, hem fiyat hem de donanım olarak.

Ben A70 deneyimimden sonra yine A serisi cihaz veya FE serisi cihaz almaya yöneleceğim, Honor orta segment cihaz getirirse onları da düşünebilirim ama şimdilik acelesi yok.

Son düzenleme:
S24U kullanıp Xiaomi 15 Pro dönen biri olarak aşağıdaki konu da olan yorumum sonuna kadar hala aynı. Reddit, YouTube ve karşılaştırma sitelerinde ki tartışmaların tamamı S25 serisinin rezillik olduğunu söylüyor. Tüm serisinde Snapdragon kullanması da göz boyamaya çalışmasının en büyük işareti. S24 serisi de S25 serisi de bu donanımla 7 yılı çıkaramayacak. Başkasının saçmaladığı iki tane optimizasyon cümlesi de umurumda bile değil.