Öncelikle kesinlikle hem kendi hem de eş dost akrabalarımın deneyimleri ile konuşuyorum şöyle ki bende uzun süre kullandım IPhone'lar bir süre sonra insanı yoruyor dışarıdan bir şey alma paylaşma çok zor kısıtlı APK falan bir şey yüklenmiyor kendi içinde kapalı bir sistem PC'ye bağlama şu bu iyi değil bir de bunu bende bizzat kullandım zuun süre diğer kişilerde de gördüm IPhone'lar bir süre sonra neredeyse kullanılmaz hale geliyor ki bunu Apple bile doğruladı yazılımsal olarak kısıtlıyorlar ağırlaşıyor işkence bunlar hem bizzat kendi deneyimlerim hem de yakın çevre eş dost akrabalardan gördüğüm.

S25 Ultra 512 GB vs 16 Pro Max 256 GB vs 17 Pro 256 GB. Biraz bütçeyi zorlayıp 17 Pro alabilirim. Hangisi daha iyi sizce? iPhone hiç kullanmadım, kullanmak istiyorum. Depolama olarak da sizce 256 GB yeter mi iPhone'lar.

@palien, 16 Pro Max kullanıyorum memnunum Samsung telefondan geçmiştim 1 haftada alıştım 256 GB yeterli oluyor ancak yedeklemek için iCloud alman lazım şarjıda gayet uzun gidiyor.

Aldıktan sonra sıkıntı çıkmasını istemiyorum. Şu anki telefonda çok hızlı şarj bitiyor, arada kasmalar oluyor ve kamera falan kötü. iPhone isteğim de var uzun zamandır. Başta S25 Ultra 512 GB alacaktım, sonra iPhone alamayı düşündüm önceden istiyordum. En azından deneyeyim, olur da beğenmezsem ileride satarım. S25 Ultra alırsam ve ileride satarsam iPhone daha pahalıya gidiyor bir de.
Uzun vadede 16 Pro Max ihtiyaçlarınızı karşılar. Başka bir gün Galaxy S26 Ultra'lar çıktığında fikriniz değişirse elinizdeki telefonu zarar etmeden satar kurtulursunuz.

16 Pro Max 256 GB olanı alırım ya da 17 Pro 256 GB'lık yeni çıktı hangisini tercih edersin.
Evet biraz zor bir soru. :D
16 Pro Max'i sırf titanyum kasasından ve pil performansından ötürü seçerdim.
17 Pro her ne kadar güncel bir cihaz olsa da o çerçeveler ve tasarımı hiç hoşuma gitmiyor. Elde tutması daha rahat bir cihaz olması dışında teknik donanım konusunda epey bir ilerleme kaydedilmişti. IOS 26 için 12 GB RAM'in gelmesini göz önünde bulundurursak kararı size bırakıyorum.

S25 Ultra 512 GB vs 16 Pro Max 256 GB vs 17 Pro 256 GB. Biraz bütçeyi zorlayıp 17 Pro alabilirim. Hangisi daha iyi sizce? iPhone hiç kullanmadım, kullanmak istiyorum. Depolama olarak da sizce 256 GB yeter mi iPhone'larda?
S25 Ultra daha iyi olur.

17 Pro alüminyum kasa olduğundan tavsiye etmem.

Evet biraz zor bir soru. :D
16 Pro Max'i sırf titanyum kasasından ve pil performansından ötürü seçerdim.
17 Pro her ne kadar güncel bir cihaz olsa da o çerçeveler ve tasarımı hiç hoşuma gitmiyor. Elde tutması daha rahat bir cihaz olması dışında teknik donanım konusunda epey bir ilerleme kaydedilmişti. iOS 26 için 12 GB RAM'in gelmesini göz önünde bulundurursak kararı size bırakıyorum.

Tek dezavantajı dayanıksız olması. Onun dışında alüminyum kasa iyidir.

17 Pro sipariş verdim teşekkürler.

iPhone 16 Pro diyenler akıl tutulması yaşıyor sanırım, hayretler içerisindeyim.

iPhone 17 Pro dururken iPhone 16 Pro alınacak bir cihaz değil.
  • iPhone 17 Pro, pil performansı konusunda iPhone 16 Pro Max ile hemen hemen aynı, hatta bazı koşullarda iPhone 16 Pro Max'ten bile iyi bir pil performansı sunar. Sırf "daha iyi pil" için fırıncı küreği gibi telefon almaya gerek yok. Üstelik, iPhone 16 Pro Max'e göre çok daha hızlı şarj oluyor.
  • Performans konusunda diyecek bir şey bile yok zaten, A19 Pro çip, tek çekirdek CPU performansında M2'yi bile geçen bir çip. Çok daha verimli, akıllı ve güçlü bir çip.
  • iPhone 16 Pro Max'te herhangi bir soğutma sistemi bulunmaz iken iPhone 17 Pro'da buhar odası kullanılıyor. Cihazın iç aksamı çok daha serin ve bu sayede uzun süreler boyunca yük altında bile kısıtlamaya girmeden, performans kaybı yaşamadan cihazı kullanabiliyorsunuz.
  • Kamera tarafında da iPhone 17 Pro, iPhone 16 Pro Max'ten çok daha iyi bir cihaz. 48 MP telefoto kamera, 200mm Fusion optik yakınlaştırma, daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ön kameraya sahip.
Hayırlı olsun, iyi bir seçim yapmışsınız :)