Tasarım bir önceki seriyle neredeyse aynı. Ben şunu anlamıyorum insanlar küçücük telefonlarda bu kadar üst düzey çözünürlüğü ne yapıyorlar :D Ben şahsen S25+ almayı falan düşünüyorum ama desteklediği en yüksek çözünürlükte kullanmayı düşünmüyorum, büyük ihtimal bir altında kullanırım. Tamam 120 Hz etkiliyor ama 144 Hz pek bir fark yaratmaz. Bu kadar yüksek nitlere de gerek yok kanımca. Bunların hepsi ciddi pil tüketimi demek.

Peki bu "iPhone" modellerinden kaçıncı kez iyi olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 nite SDR icerikte cikmiyor zaten. HDR icerikte cikiyor. SDR icerikte 2600 nit yazmislar zaten.
Tamam yine de fazla. Ona yetecek bir pilin oldugunu dusunmuyorum dunya uzerinde. Ayrica YouTube videolarinda bile HDR ozelllikli videolar cogaldi.
Tasarım bir önceki seriyle neredeyse aynı. Ben şunu anlamıyorum insanlar küçücük telefonlarda bu kadar üst düzey çözünürlüğü ne yapıyorlar :D Ben şahsen S25+ almayı falan düşünüyorum ama desteklediği en yüksek çözünürlükte kullanmayı düşünmüyorum, büyük ihtimal bir altında kullanırım. Tamam 120 Hz etkiliyor ama 144 Hz pek bir fark yaratmaz. Bu kadar yüksek nitlere de gerek yok kanımca. Bunların hepsi ciddi pil tüketimi demek.
Inan yaratiyor. 144 Hz monitor kullan veya telefon sonra 120 Hz dene bayağı bir fark ediyor. Bizzat yasadim bunu. Telefonda da bu farki hissedersin.

Farkinda misin? Sadece Hz olayi degil 6000'nite cikan cihazin %20'si 1200 nit eder. Benim S21 FE cihazin ekrani Max 1000 nit yapiyor ve şarj dayanmiyor 4500mh pile.
Herkes sence full parlaklıkta mı kullanacak onu :D Düşük parlaklıkta kullanılır çok sorun olmaz. Bu arada 6000nit değil 2600nit'ten hesapla. HDR içerik her zaman izlemiyorsundur.
Bu özelliklerle batarya performansı iPhone 13 gibi olursa sıkıntı büyük.
14T Pro gibi olur. Hızlı şarjdan dolayı çok sorun olmaz.

Herkes sence full parlaklıkta mı kullanacak onu :D Düşük parlaklıkta kullanılır çok sorun olmaz. Bu arada 6000nit değil 2600nit'ten hesapla. HDR içerik her zaman izlemiyorsundur.

14T Pro gibi olur. Hızlı şarjdan dolayı çok sorun olmaz.
Tamam iste yine de fazla. O ekrani yenileme hiziyla birlikte surekli guc tasarrufu modunda kullanmak zorunda kalacaklar ve 80 bin lira verip 50 bin liralik telefon gucunde performans alacaklar. Ve bu Ultra serisi yani ince yapiyor Samsung bunlari dolayisi ile batarya maksimum 5000 mAh olacaktir.

HDR çoğu zaman kullanımı sorunlu bir şey, codeclerde exportlarda sorun oluyor örneğin. Kimse o kadar yüksek nitleri görmek istemez 2K nitler bile güneş ışığı altında yeterli görüntüyü sağlıyor ki kapalı alanlarda zaten parlaklığı fullemiyorsun bile. 120 ve 144 Hz arasındaki farka gelirsek bilgisayar oyunlarında bile az bir farkla anlaşılıyor koca monitörde, telefondaki menü geçişlerinde ne kadar fark edecek.

Tamam iste yine de fazla. O ekrani yenileme hiziyla birlikte surekli guc tasarrufu modunda kullanmak zorunda kalacaklar ve 80 bin lira verip 50 bin liralik telefon gucunde performans alacaklar. Ve bu Ultra serisi yani ince yapiyor Samsung bunlari dolayisi ile batarya maksimum 5000 mAh olacaktir.
144 ile 120 Hz farkı ne kadar anlaşılır orası tartışılır ama düşük parlaklık + 120 Hz de yeterli olur. Zaten bu yeni nesil paneller daha verimli. 144 Hz'de ne olur bilmem. Telefon çıktıktan sonra bu yorumları yapmak lazım. Şu an için çok çok erken bu yorumlar.