Samsung cihazlari sacmaliyor parlaklik konusunda. Yanan ampulu gunes saniyor ve fulluyor parlakligi bundan dolayi manuel kullanıyorum.

S23 Ultra'da hiç böyle bir sorun yaşamadım 3 yıla yakın süredir :D Direkt ampulün başına geçersen ve o sensör ampul ışığını olduğu gibi alıyorsa fullemesi normal ayrıca. Tüm cihazların sensörleri bu mantıkla çalışıyor ki Samsung bu konuda iPhone'den başarılı bile en basitinden.

Samsung cihazlari sacmaliyor parlaklik konusunda. Yanan ampulu gunes saniyor ve fulluyor parlakligi bundan dolayi manuel kullanıyorum.
Diyoruz ki, senin o full sandigin ile, gunes altindaki full ayni sey degil. Sen elle fullediginde de, oda isiginda kendi fullediginde de, genelde 1000-1200 nit civari goreceksin. Gunes altinda boost yapacak, 100%'un ustunde verecek yani.

S23 Ultra'da hiç böyle bir sorun yaşamadım 3 yıla yakın süredir :D Direkt ampulün başına geçersen ve o sensör ampul ışığını olduğu gibi alıyorsa fullemesi normal ayrıca. Tüm cihazların sensörleri bu mantıkla çalışıyor ki Samsung bu konuda iPhone'den başarılı bile en basitinden.

Ust model Samsung kullanmadigim icin bilmiyorum illaki fark edliyordur fakat iPhone 4 model kullanmistim kisa sureligine onun otomatik ekran parlakligi ayarlamasi S21 FE'den iyi o algilamiyordu ampulu gunes olarak mesela ve hep Auto kullaniyordum.

Duyurulan nit degerleri dusuk APL'lerde, HDR'da, beyaz ekranda elde ediliyor. Yani mesela %1 APL demek, ekranin %1'i haric tamamen siyah demek. Firmalar bu nit degerlerine cok dusuk APL'lerde erisiyorlar. Yuksek APL'lerde 2000 bandini asmaniz zor oluyor zaten.

M14 paneli ilk Samsung çıkardı fakat Vivo ve diğer bazı amiral gemisi telefonlarda da kullanılacağını gördüm. Bence Samsung en iyi yaptığı şeyi diğer firmalara pazarlamaya devam ederse çok bir yol katedemez, çünkü fiyatına göre en iyisini yapıyor ve diğer telefon üreticilerine ekranlarını satmayı reddetse aradaki ekran kalitesi farkı açılabilir.
Eder yine, en basitinden Realme 11 Pro Plus'ı ele alalım. ISOCELL HP3 kullanıyor, deli manyak bir sensör normalde. Ama sorun @BerkayZ87'ye de, onunla birlikte test etmiştik, çamur gibi iğrenç fotoğraflar çıkartıyordu çünkü donanım tek başına hiçbir şey. Hatta aksine diğer markalara sattığı şeylerin kullanım verisiyle kendisi çok daha iyi bir kalibrasyon elde edebilir.
Farkinda misin? Sadece Hz olayi degil 6000nit'e cikan cihazin %20'si 1200nit eder. Benim S21 FE cihazin ekrani max 1000nit yapiyor ve sarj dayanmiyor 4500mAh pile.
S21 FE'nin pil ömrünün kötü gitmesinde panel nesli, yenileme hızı değişkenliği ve direkt olarak çipset-soğutma sistemi verimliliği etkenleri de var.
Bu devirde bu hızlar yetersiz bence. :)
Düzgün yönetildiği sürece çok iyi hocam, zaten bu hızlar hiçbir markada hiçbir zaman tam olmuyor, daima eğri muhabbeti dönüyor. Samsung voltaj yükseltmeyi sevmiyordu şu ana kadar, S25 serisinde ilk defa 13V'u denediler değişken 45W desteği ile. Muhtemelen S26 Ultra'da da göreceğimiz şarj 13V 5A üstünden 65W olur, @Aakons aksi bir sızıntı varsa bilirsin sen :D

Düzgün yönetildiği sürece çok iyi hocam, zaten bu hızlar hiçbir markada hiçbir zaman tam olmuyor, daima eğri muhabbeti dönüyor. Samsung voltaj yükseltmeyi sevmiyordu şu ana kadar, S25 serisinde ilk defa 13V'u denediler değişken 45W desteği ile. Muhtemelen S26 Ultra'da da göreceğimiz şarj 13V 5A üstünden 65W olur, @Aakons aksi bir sızıntı varsa bilirsin sen :D
Bana yetersiz geliyor sadece bu değerler.
Bir işin olduğunda bataryayı 10 dakikada %40 gibi bir değerde dolduracak hızlı şarj yeterli olur. :)

Realme zamanında şarj hızı ile övünüyordu.
120W yetmiyor mu diyorduk 240W ile şarj olan cep telefonunu duyurdular. 😂
Cihazın modeli Realme GT5 idi yanılmıyorsam, globale çıkmadı diye anımsıyorum.

@ZCPS21, 240W peak olduğu için çok da önemli değil. Sabit 240W verebilecek bir adaptör ve buna uygun çalışabilecek telefon ikilisi devrim niteliği taşır anca.
Farkındayım, cihazın parçaları ısındığı için ömrü kısalıyor. Belki ileride bir şeyler yaparlar.
Xiaomi 17, 7500 mAh batarya ile geliyordu galiba, darısı Samsung serisine. :)

Bana yetersiz geliyor sadece bu değerler.
Bir işin olduğunda 10 dakikada %40 falan doldursa bataryayı yeterli olur. :)
GSMArena testlerinde 45W destekli birçok model (25U, 25+, 24+) 15 dakikada %41-42 gibi bir miktar doldurmuş zaten hocam, kendim de benzer seviyeler gördüm. Ama bu anlık sıcaklık ve bataryanın halihazırdaki şarj seviyesine çok bağlı, böyle bir şeyi tam manasıyla garantilemek imkansız.