AhmetBurak

Başarılı
Selam saçlarım dökülüyor, normalde 3 numarada kullanıyordum. Bu aralar berbere gitmeye üşeniyorum. Uzunluğu ortalama şekilde bu halde çok fazla dökülüyor.(genetik). Üstüne her sabah uyandığımda saçlarım karışmış şekilde mecburen her sabah yıkıyorum. Şeklinin düzelmesi için. Sizce hangi uzunlukta tutmam mantıklı olur?

Saçın uzunluğunun dökülmesine etkisi varsa bile çok az. İstediğiniz uzunlukta kullanın, dökülecekse her türlü dökülür zaten.

Selam saçlarım dökülüyor, normalde 3 numarada kullanıyordum. Bu aralar berbere gitmeye üşeniyorum. Uzunluğu ortalama şekilde bu halde çok fazla dökülüyor.(genetik). Üstüne her sabah uyandığımda saçlarım karışmış şekilde mecburen her sabah yıkıyorum. Şeklinin düzelmesi için. Sizce hangi uzunlukta tutmam mantıklı olur?
Eğer kısa saç yakışıyorsa kısa kestir gitsin. Bakımı çok az oluyor. Saçlarım eskiden çene hizama gelirdi benim, günde iki kez banyo yapmak zorunda kalırdım ve bir ton bakım ürünü kullanırdım. Şimdi yanları kat kat, üstleri uzun bırakıyorum hem yakışır hem bakımı daha az.

Genetik saç dökülme bende de var. Bakım ürünlerine rağmen düzelmeyen bir durum. Saç teliniz ince yüksek ihtimalle. O da çok etkiliyor dökülmeyi. Bence üşenmeyin gidin vurdurun. Berber evime bir saat uzaklıkta, üşenmedim yürüyüp kestim saçı rahatladım.

Arkadaşın dediği gibi uzunluk fark etmeksizin saçınız dökülür. Size yakışan saç modeli neyse onu yaptırmaya bakın. Yakın zaman sonra umarım saç ektirmek durumunda kalmazsınız. Bunu kötü düşünce iletmek için söylemiyorum, bende de ilk başta az dökülüyordu sonra inanılmaz arttı. Alnımın yanları falan kelleşmeye başladı. Belli olmasın diye önleri dağınık bırakıyorum, alnımdaki kelliği kapatıyor. Yakın zaman sonra saç ektireceğim.

Saç uzunluğunun dökülmesine etkisi yok. Yeterli beslenmeyen saç zaten kendini belli eder ama dökülmez. Dökülmenin altında yatan sebep önemli. Genetik olduğunu size doktor mu söyledi? Basit bir demir ve biyotin eksiliği olabilir.