Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

adios

Bilgin
Sosyal Locası
Makaleler
1
Yer
Death
Merhaba. Marvel Rivals oynuyorum ve her seferinde Steam'den oyunu başlatırken kullanıcı hesabı denetimi onayı çıkıyor.

Normalde aşağıdaki pencereden bu ayar kapatılabiliyor, fakat bu genel olarak bütün uygulamalar için kapatıyor. Ben sadece spesifik uygulamalar için istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

1740230395127.webp

Yardımlarınız için teşekkürler.

Windows, UAC ayarlarını genel olarak tüm uygulamalar için kontrol eder ve belirli bir uygulama için ayrı ayar yapmanıza izin vermez. Bu nedenle, sadece Marvel Rivals gibi belirli bir oyun için UAC onayını devre dışı bırakmak mümkün değildir.

Emin olmamakla beraber bunu deneyebilirsin.

Oyunun yüklü olduğu dosya konumuna git, Marvel rivals için bir masaüstü kısayolu oluştur. Kısayola sağ tıklayıp özellikleri aç deyin ve hedef kısmına şu komutu eklemeyi dene:

Kod:
cmd.exe /c start "" "C:\Program Files (x86)\Marvel Rivals\MarvelRivals.exe"

Tamam diyerek kaydet ve bu yeni kısayoldan oyunu aç.

Olmazsa başka yöntem daha önereceğim.

Artı -3 Eksi
Emin olmamakla beraber bunu deneyebilirsin.

Oyunun yüklü olduğu dosya konumuna git, Marvel rivals için bir masaüstü kısayolu oluştur. Kısayola sağ tıklayıp özellikleri aç deyin ve hedef kısmına şu komutu eklemeyi dene:

Kod:
cmd.exe /c start "" "C:\Program Files (x86)\Marvel Rivals\MarvelRivals.exe"

Tamam diyerek kaydet ve bu yeni kısayoldan oyunu aç.

Olmazsa başka yöntem daha önereceğim.
Bir şey değişeceğini sanmıyorum. İzini isteyen .exe dosyası. O dosya her çalıştırıldığında izin ister. Bu yazdığın yöntemi daha demin denedim, değişen bir şey yok. İzin istemeye devam ediyor.
1740231281910.webp

Olmazsa bunu deneyebilirsin: Win + R yap sonra taskschd.msc yaz. Görev Zamanlayıcı Kitaplığına sağ tıkla ve Temel Görev Oluştur seçeneğini seç. Göreve bir ad ver (örneğin, Marvel Rivals UAC Bypass). İleriye bas ve Bir program çalıştır seçeneğini seç.

Program veya komut dosyası kısmına oyunun tam yolunu gir (örneğin: "C:\Program Files (x86)\Marvel Rivals\MarvelRivals.exe") İleri ve ardından son butonlarına bas. Görevler Listesinden oluşturduğun göreve sağ tıkla, özelliklere gir ve en yüksek ayrıcalıklarla çalıştır kutusunu işaretle. Şimdi oyunu açmak için şu komutu kullanabilirsin: schtasks /run /tn "Marvel Rivals UAC Bypass" kısayol olarak masaüstüne ekle.

Bir şey değişeceğini sanmıyorum. İzini isteyen .exe dosyası. O dosya her çalıştırıldığında izin ister.
Eki Görüntüle 126862
Dosya konumu neyse onu yazması gerek sanırım.

Bir şey değişeceğini sanmıyorum. İzini isteyen .exe dosyası. O dosya her çalıştırıldığında izin ister. Bu yazdığın yöntemi daha demin denedim, değişen bir şey yok. İzin istemeye devam ediyor.
Eki Görüntüle 126862
Sadece denemek istedim, bir zararı yok.

Sağ el ile sol kulağı ellemek gibi olacak ama Görev Zamanlayıcı ile oluyor gibi.

Türkçe arayüzde ne yazıyor bilmiyorum, İngilizce yazacağım.
  1. Bir zahmet Görev Zamanlayıcı'yı açın
  2. Create Task deyin
  3. Sonradan lazım olacak bir Name verin
  4. Run with highest privileges'ı seçin
  5. Hidden'ı seçmezseniz sağda solda bazı şeyler görebilirsiniz
  6. Configure for kısmını güncel Windows yapmazsanız sorun çıkarabilir
  7. Actions sekmesine geçin
  8. New deyip steam.exe'yi seçin
  9. Add arguments kısmına -applaunch 1509960 şeklinde App ID'yi girin
  10. Ok falan deyip Görev Zamanlayıcı ile işinizi bitirin
  11. İstediğiniz yere kısayol oluşturun
  12. Type the location of the item kısmına schtasks /run /tn "3. adımda verdiğiniz Name" yazın
  13. Next deyip kısayola isim verin ve bitirin
Elimde UAC isteyen bir oyun yok ama UAC olmadan düzgün çalışmayan bir program var. Onunla denediğimde yönetici olarak açılıyor.

Dümdüz exe ile açmaya çalışırsanız belki bazı oyunlar sorun çıkarmaz ama illaki çıkaranlar olacaktır.

Son düzenleme:
Bunu dener misin?
Başlat menüsüne "Görev Zamanlayıcı" yazın ve açın.
Sol tarafta "Görev Zamanlayıcı Kitaplığı"nı seçin.
Sağ tarafta "Temel Görev Oluştur..." seçeneğine tıklayın.
İsim olarak istediğiniz bir şey girin (örneğin, "Oyun Başlat") ve İleri'ye tıklayın.
Tetikleyici kısmında "Bir kez" seçeneğini seçin ve İleri'ye tıklayın.
Eylem olarak "Program başlat" seçeneğini seçin ve İleri'ye tıklayın.
"Gözat" butonuna tıklayarak oyunun EXE dosyasını seçin ve İleri'ye tıklayın.
Son ekranda "Gelişmiş özellikleri aç" kutusunu işaretleyerek Bitir'e tıklayın.
Açılan ekranda "En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" kutusunu işaretleyin ve Tamam deyin.

Görev Zamanlayıcıyı açın.
Oluşturduğunuz görevi bulun (adı "Oyun Başlat" gibi olmalı).
Sağ tıklayın ve çalıştır seçeneğini seçin.

Olmazsa:
Başlat Menüsüne cmd yazın, Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır deyin.
Aşağıdaki komutu yazıp Enter'a basın:
schtasks /run /tn "Oyun Başlat"
Eğer oyun açılıyorsa, sorun kısayoldadır

Oyun başlat yerine ne yazdıysan onu yaz.

Son düzenleme:

Dediklerinizin sonunda bu sefer sizin yönteminiz ile oluşturduğum görevin kısayolunu oluşturdum. İzin istemeden Rivals Launcher'ı başlatıyor fakat sıfırdan indirmişim gibi İngilizce istemci ve "download" seçeneği ile çıkıyor. Yani zaten yüklü olan oyunu indirmemi istiyor, yüklü dosyaları görmüyor. Bir de "download" tuşuna bastıktan sonra hata veriyor, indirme de başlamıyor.

Reddit'te Steam'de oyunun launch options kımına cmd /min /C "set __COMPAT_LAYER=RUNASINVOKER && start "" %command%" ekleyin demişler. Hatta -skip-launcher seçeneği de var mış.

Oyunu oynayan bir arkadaşıma sordum. Böyle dedi. Bence burada harcadığınız vakte yazık. Kaderinizi kabullenin.

1740237027239.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.