Krmm

Üstün
Arkadaşlar durum kısaca şöyle,
Şu an halihazırda bir sistemim var. Upgrade edeceğim bu sistemi.

İşlemci, PSU, anakart ve RAM alsam benim için yeterli aslında fakat kasamın genel görüntüsü çok çirkin durduğu için masamın üstüne koymak dahi istemiyorum.

İhtiyacım olmadığı halde sistemimdeki 3 parçayı daha estetik amaçlı değiştirebilirim. Yani ekstradan yeni kasa, yeni fanlar ve RGB'li yeni sıvı soğutucu da alırsam bu üçünün toplamı 28 bin lira yapıyor.

Sizce değişime gitmeli miyim yoksa bu çirkin şeyi masa altında kullanmaya devam mı etmeliyim?

Ekstradan 28 bin verirsem sistemin görüntüsü şöyle olacak:

Sistemimin şu anki halinin fotolarını alta yükledim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241207_163527_130.webp
    IMG_20241207_163527_130.webp
    256,8 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20241207_163555_970.webp
    IMG_20241207_163555_970.webp
    372 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20241207_163536_140.webp
    IMG_20241207_163536_140.webp
    169,1 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Kasayı rengarenk yaparsın foruma atarsın insanlar hayırlı olsun kardeşim der arkadaşlarına atarsın hayırlı olsun derler sonra 1 bakarsın 2 bakarsın 3.'de fark etmemeye başlarsın. Sonra en iyi ihtimalle umursamamaya en kötü ihtimalle ise ışıklar rahatsız etmeye başlar. Yarın öbür gün sisteminiz eskidiği ve satmak istediğiniz zaman ise normal parçalara göre ekstra değer kaybederler. Çünkü 2. el alacak adamların çoğu sistemin estetik özelliklerinden çok parçaların performansına bakarlar. O yüzden stok ürünler ile kurulmuş i5 12400f+4060'lı kasanın 2. eline 20 verilirken Lian-Li fanlı olanlara 22 falan anca verirler. Kısaca ben tavsiye etmem.

Kasayı rengarenk yaparsın foruma atarsın insanlar hayırlı olsun kardeşim der arkadaşlarına atarsın hayırlı olsun derler sonra 1 bakarsın 2 bakarsın 3.'de fark etmemeye başlarsın. Sonra en iyi ihtimalle umursamamaya en kötü ihtimalle ise ışıklar rahatsız etmeye başlar. Yarın öbür gün sisteminiz eskidiği ve satmak istediğiniz zaman ise normal parçalara göre ekstra değer kaybederler. Çünkü 2. el alacak adamların çoğu sistemin estetik özelliklerinden çok parçaların performansına bakarlar. O yüzden stok ürünler ile kurulmuş i5 12400f+4060'lı kasanın 2. eline 20 verilirken Lian-Li fanlı olanlara 22 falan anca verirler. Kısaca ben tavsiye etmem.
Peki bu şekilde mi kullanırdınız ? Gördüğünüz üzere kasa , fanlar ve sıvı soğutucu çok kötü duruyor. O fanları alırken performansına bakıp almıştım. Görüntü olarak ortaya böyle çirkin bir şey çıkacağını hiç düşünmedim. Sizce ne yapmalıyım?

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimisi görünüşe önem verir kimisi performansa. Siz ilk önce neye önem verdiğinize karar vermelisiniz. Hem performans hem görsellik arıyorsanız (benim gibi) biraz overkill bir sistem ortaya çıkarırsınız. Şahsen 140k civarına 9070XTli sistem topladım. Ancak bu fiyata daha iyisi çıkar.

Bence hevesle ilgili. Bilgisayarı daha çok sevmeni sağlayacaksa estetik yatırım yapabilirsin. Ben performansı ne kadar yüksekse o kadar hevesli oluyorum. Dışarıdan kasa iğrenç gözükse de olur. Çok gelenim gidenim olsaydı görselliğe de bir tık önem gösterip hafif gösterişli setup yapardım.

Ben yapmazdım, ama sana vereceğim tavsiye kendi içinden ne geliyorsa onu yapman olacaktır. İnsanlar F91-W gibi bir saat işlevlerinin fazlasını dahi görebilirken o saatin yüzlerce katını harcıyorlar estetik için halbuki daha az işlevsel olmasına rağmen. Estetik konularında mantığı biraz kenara bırakmak lazım. Durum daha çok bunu ne kadar istediğiniz ve bunu aldığınızda ne kadar zorlanacağınız olur bence.

Ne kadar göz önünde olursa olsun kasaya bakmayacaksın bile bir tuşa basıp açacaksın bitecek. Bana kalırsa değmez ancak para senin paran çok rahatsızsan değiştir kimseye kendi paranın hesabını vermeyeceksin sonuçta.