Özelleştirmek için o kadar bütçem olsaydı Custom bir şeyler tasarlardım. Gidip kasaya 10k vermezdim. Hem güzel uğraş olur hem güzel durur.

Bilgisayar performans ve soğutma konusunda bir sorun çıkarmıyorsa "kötü" görünmesinde benim için bir sorun yok, onun yerine bilgisayarımda düşük kalan parçalardan birini veya birkaçını değiştirip artan parçaları satmayı tercih ederdim şahsen.

Tabii, zevkler ve tartışılmaz; 28 bin lira sizin için bir anlam ifade etmiyorsa, gittiğinde de hayatınızdan bir şeyler eksilmeyecekse alabilirsiniz.

Peki şu fotoğrafını attığım kasayı o şekilde kullanmaya devam mı edersiniz siz olsanız? Fanlar, kasa ve sıvı soğutma çok kötü duruyor.

Yoğunluktan geç cevap veriyorum hocam.
Ben kullanmaya devam ederdim ayrıca çok kötü gözükmüyor.
O paraya mükemmel ekipmanlar alabilirsin ama kasaya verirsen o parayı görüntü dışında sana hiçbir artısı olmayacak. Bu paraya OLED monitör alınabilir mesela ya da babasından klavye mouse kulaklık alıp üstüne babasından bir Adana kebap yiyebilirsin tatlınıda yersin sigaranıda içersin.

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimisi görünüşe önem verir kimisi performansa. Siz ilk önce neye önem verdiğinize karar vermelisiniz. Hem performans hem görsellik arıyorsanız (benim gibi) biraz overkill bir sistem ortaya çıkarırsınız. Şahsen 140k civarına 9070XTli sistem topladım. Ancak bu fiyata daha iyisi çıkar.
Hocam peki fiyat performans olarak öneriniz var mı ?

Kasa , sıvı soğutucu ve fanlardan hangilerini değiştirirdiniz siz olsanız ? Fakat fiyatı çok şişirmeden bir şeyler yapmak istiyorum.

Bence hevesle ilgili. Bilgisayarı daha çok sevmeni sağlayacaksa estetik yatırım yapabilirsin. Ben performansı ne kadar yüksekse o kadar hevesli oluyorum. Dışarıdan kasa iğrenç gözükse de olur. Çok gelenim gidenim olsaydı görselliğe de bir tık önem gösterip hafif gösterişli setup yapardım.
Hocam ben de biraz gösterişli olsun istiyorum. Fiyatı şişirmeden kasa , fanlar ve sıvı soğutucudan hangilerini değiştirirdiniz ? Fiyat performans açısından bir şeyler yapmak istiyorum.

Ben yapmazdım, ama sana vereceğim tavsiye kendi içinden ne geliyorsa onu yapman olacaktır. İnsanlar F91-W gibi bir saat işlevlerinin fazlasını dahi görebilirken o saatin yüzlerce katını harcıyorlar estetik için halbuki daha az işlevsel olmasına rağmen. Estetik konularında mantığı biraz kenara bırakmak lazım. Durum daha çok bunu ne kadar istediğiniz ve bunu aldığınızda ne kadar zorlanacağınız olur bence.
Hocam zorlanma gibi bir durum yok fakat fiyat performans olarak bir şeyler yapmak istiyorum. Kasa , fanlar ve sıvı soğutmadan hangilerini değiştireyim sizce ve ne alayim yardımcı olur musunuz.

Ne kadar göz önünde olursa olsun kasaya bakmayacaksın bile bir tuşa basıp açacaksın bitecek. Bana kalırsa değmez ancak para senin paran çok rahatsızsan değiştir kimseye kendi paranın hesabını vermeyeceksin sonuçta.
Hocam fiyat performans olarak değiştirecek sanırım fiyatı şişirmeden. Kasa , sıvı soğutucu ve fanlardan hangilerini değiştireyim sizce ? Ve yerine ne önerirsiniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisayar performans ve soğutma konusunda bir sorun çıkarmıyorsa "kötü" görünmesinde benim için bir sorun yok, onun yerine bilgisayarımda düşük kalan parçalardan birini veya birkaçını değiştirip artan parçaları satmayı tercih ederdim şahsen.

Tabii, zevkler ve tartışılmaz; 28 bin lira sizin için bir anlam ifade etmiyorsa, gittiğinde de hayatınızdan bir şeyler eksilmeyecekse alabilirsiniz.
Hocam fiyat performans olarak bir şeyler yapacam sanırım. Kasa , fanlar ve sıvı soğutucudan hangilerini değiştireyim sizce ve yerine ne önerirsiniz?

Hocam peki fiyat performans olarak öneriniz var mı?

Kasa, sıvı soğutucu ve fanlardan hangilerini değiştirirdiniz siz olsanız? Fakat fiyatı çok şişirmeden bir şeyler yapmak istiyorum.

Vallahi hocam o kasayı baştan sona neredeyse değişmen lazım. Anakart, ekran kartı, SSD ve M.2 hariç kalanını değiştirmen lazım. Bu arada P500A zamanının canavarlarındandır bir de Akasa fanlar eklemişsin ki tadından yenmez.

Vallahi hocam o kasayı baştan sona neredeyse değişmen lazım. Anakart, ekran kartı, SSD ve M.2 hariç kalanını değiştirmen lazım. Bu arada P500A zamanının canavarlarındandır bir de Akasa fanlar eklemişsin ki tadından yenmez.
Hocam şöyle söyleyim , sistemimi upgrade edeceğim zaten. Anakart , işlemci , ramler ve PSU değişecek.

Ekran kartım ve ssd değişmeyecek.

Geriye kasa , fanlar ve sıvı soğutma kalıyor. Bu üçünü nelerle değiştirmeliyim sizce ?

Kasalara bakarken Dragos North Evo Vision çıktı karşıma çok hoşuma gitti görüntüsü ancak iyi midir bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olur.

Ekranı cezbediyorsa bir ihtimal ancak o kadar verilmez. İlle de ekran istiyorsam. Sağlam kaliteli bir kasa alır içine de ekstra ekran alırdım. Ayrıca bu ekranlar için monitörle çakışma problemleri çok sık karşılaşılıyor.