Mediafire sitesinden telefon ile bir şey indirin hemen aynı anda virüslu APK indirmeye çalışıyor.
Öte yandan Windows her gün ne olur benim tarayacımı varsayılan yap diye ağlıyor. YouTube reklamlamlarında reklam geç dışında bir yere tıklayınca kendini bambaska bir yerde buluyorsun.Bence bunlarda virüs artarak devam ediyorlar. Gelecekte alnımızın ortasına uyanır uyanmaz ortaya çıkan bannerlar koyacaklar. Şimdilik twitter Instagram fenomenleri ile idare ediyorlar.

Yani, ruhi çenet korsan oyundan yemedi virüsü sonuçta. Ya da da fidye virüsü yiyen koca koca şirketler.

Katılıyorum. İnternetten indirilen her dosyanın riskli olabilme ihtimali var ancak fidye virüsü koyanların oyun oynamaktan başka işi olmayan insanlar ile uğraşacağını düşünmüyorum.

Ama mesela bir iş birliği maili gelmiştir. Cidden de mail adresi de resmi markanınkine çok benziyordur. Ve sana tanıtman için bir program yollar ve karşılığında belli miktarda para vereceğini söyler. Ardından sen o dosyayı indirirsin tanıtırsın, ancak 2-3 gün sonra bir bakmışsın tüm dosyaların şifrelenmiş; ve ana ekranda para göndermen için bir Bitcoin adresi görüyorsun. İşte biraz daha profesyoneller bu tarz yöntemlere başvuruyor.