Makaleler
4
Yer
Üsküdar
Üniversite sınavına hazırlanırken hayatım yokmuşçasına sadece derse nasıl odaklanabilirim?

Özellikle elektronik aletler çok sıkıntı oluyor bana derse odaklanma konusunda. Dershaneye gitmediğim için ise ders anlatımında bilgisayara bağımlıyım.

Özellikle elektronik aletler çok sıkıntı oluyor bana derse odaklanma konusunda. Dershaneye gitmediğim için ise ders anlatımında bilgisayara bağımlıyım.
Bilgisayar hakkında fikrim yok fakat telefon için bu uygulamayı öneririm. Diğer uygulamalar gibi değil. Telefonu kullanmak istersen 10 lira para veriyorsun : D.

6 saat kullanmayacağım diyorsun örnek olarak ve 6 saat kullanmaz isen 6 puan alıyorsun. Başlamadan önce beyaz liseye alıp kullanabileceğin programlar ve 3 dakikalık acil durum butonu harici hiç bir şeye giremiyorsun. Programın kaldırılmasını bile engelleyebilirsin istersen. 6 saat dolmadan kullanmak istersen 10 lira vermen lazım.

Digital Detox: Focus & Live - Apps on Google Play

Aynı şekildeyiz ben mezun senemdeyim ve senin gibi dershaneye gitmeden çalışıyorum. Çok mükemmel çalıştığımı söyleyemem günlük 4-5 saat civarında dolaşıyorum şu an. Kendine en uygun şekilde çalışma düzenini oturtman lazım mesela soru çözümlerini sabah, konu izlemeyi akşama doğru yapmak gibi. Onun dışında odan senin konfor alanın olduğundan ve her an her şeye ulaşabildiğinden dolayı odaklanmak zor olabiliyor. Yapabiliyorsan kütüphaneye git. Ben mesela şu anda gitmeyi gerekli bulmuyorum. Konu anlatımlarını evde izlemek daha rahat oluyor benim için. Telefon, bilgisayar gibi şeylerden uzak durmak lazım. Telefonu başka odaya koy. Bilgisayar kullanmak zorunlu ise Steam gibi bildirim gelen uygulamaları kapat derim dostum aynı durum bende de var. Klişe laf ama bir şeyi gerçekten istiyorsan onun için her şeyi yaparsın hedefini tam belirlediğinden emin ol sonuç olarak biz boşuna çalışmıyoruz bu seni motive etsin. Bide sosyal medyanın etkilediğini düşünüyorum. Genel kullanım olarak değil de bu saçma sapan tavsiye veren elemanlar kafamı bozuyor, bunlara da dikkat edebilirsin.

Üniversite sınavına hazırlanırken hayatım yokmuşçasına sadece derse nasıl odaklanabilirim?

Kapat Instagram'ı falan. Steam'i de sil. Sadece derse odaklan bu 7 ay. Ben 2 aydır tek bir oyun bile açmadım. 1 aydır da Instagram ve Twitter hesabım kapalı.

Son düzenleme:

Yıl 2001 PC yok internet yok telefon yok araba yok köydeyiz. Konsantre olmak için tüm şartlar müsait. Şu an konsantre olmak inanılmaz zor. Hadi oyunu bırakırım da Twitter olmadan imkansız. Esasen çok fazla kaynak imkan var ders çalışmak için ancak konsantrasyon bozmak için de çok fazla etmen var. Özellikle de elimde canavar gibi bir PC ve oynanmayı bekleyen süper bir oyun varsa o oyun bitmeden derse geçmek çok zor.

Bilgisayar tarafını ben Linux'a geçerek çözmüştüm geçen sene, bu sene dershanem olduğu için neredeyse hiç vaktim olmuyor.
Telefon tarafında da yukarıda bahsedilen uygulama gayet mantıklı bir çözüm. Ayrıca Oğuz Usta'nın Youtube'da videoya odaklanma için önerdiği bir eklenti vardı, onu kullanırsan mantıklı olur o da.