Torukojin Kaneki
Başarılı
Herkes açık uçlu ve yapay zekâ ile kontrol edilecek diyor. Bu doğru mudur? Yeni gelen sistem nasıl olacak?
Felaket tellalığı yapmayacağım ancak yapay zekanın işin içine girmesi büyük sıkıntı bence. Bana kalırsa şimdikinden kötü hal alacak ama zaman gösterir.Herkes açık uçlu ve yapay zekâ ile kontrol edilecek diyor. Bu doğru mudur? Yeni gelen sistem nasıl olacak?
Hangisi daha mantıklı sizce YKS mi yenisi mi?Yalan. Sadece soru tipi değişecek. Daha anlama ve yorumlama bazlı olacak. Gündem değiştirmek için yapılan gereksiz hareketler. Sınava girecek 4M insanın hepsine adaletli şekilde notlandırma yapamazsınız.
Açık uçlu kadar saçma bir sistem yok. Ünideyiz tonla arkadaş mağdur oluyorlar. Kesin cevap için sunumdaki, PDF'deki şeyleri aynı şekilde yazmak zorunda kalıyoruz. Hadi bunu geçtim lisedeyken Kimya ve Fizik derslerinde sayının yanına ne olduğunu yazmayınca hocalar puan kesiyordu. Yoktan yere tam yaptığımız yerde altıüstü G, mol, m^3 filan yazmayı unutuyoruz diye yoktan yere puanlarımız gidiyordu. Bu durumu aklımdan bile geçiremiyorum. 1 şeyi eksik yazınca da tonla şey boşa gider mesela. Daha öğretmen analitik, mantıklı düşünemiyor. MEB mi daha mantıklı düşünecek?
YKS zaten normal sınavların açıklanması kaç ay alıyor bunları kontrol edene kadar bir ömür geçer onun dışında herkes farklı cevaplar yazacağı için yapay zeka %90 hata yapar.
Hocam iyi güzel diyorsunuz dil seçeceğim ama böyle giderse mesleğe geçeceğim galiba. Mantıklı mı mesleğe geçmek?Yalan. Sadece soru tipi değişecek. Daha anlama ve yorumlama bazlı olacak. Gündem değiştirmek için yapılan gereksiz hareketler. Sınava girecek 4M insanın hepsine adaletli şekilde notlandırma yapamazsınız.